Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ATP - Το Davis Cup μου δίνει ενέργεια

Παρά τη μεγάλη κούραση απ'την κοπιαστική εβδομάδα στο Λονδίνο αλλά και γενικά τη μεγάλη σεζόν που πραγματοποίησε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βάλει τα δυνατά του το ερχόμενο τριήμερο (15-17 Νοεμβρίου) προκειμένου να οδηγήσει τη Σερβία στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου Davis Cup της ιστορίας της.

Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε απ'το μυαλό του το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του World Group με αντίπαλο την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Τσεχία.

Μετά τη θριαμβευτική κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου ATP World Tour Finals και μάλιστα ως αήττητος, ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε μια ακόμη εκπληκτική σεζόν στο tour, με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Davis Cup.

Ο 26χρονος, βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι όπου θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη αποστολή της εθνικής Σερβίας η οποία το ερχόμενο τριήμερο (15-17 Νοεμβρίου) θα υποδεχθεί στην κλειστή Belgrade Arena τους πρωταθλητές κόσμου, Τσέχους.

Η κούραση είναι δεδομένη στο κορμί του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έχει κάνει μια απίστευτη κούρσα, μετά την ήττα απ'τον Ναδάλ στον τελικό του US Open στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Από εκείνο το ματς στο Flushing Meadows, ο Νόλε μετράει 22 συνεχόμενες νίκες στο tour, με τέσσερις κατακτήσεις τίτλων σε Πεκίνο, Σανγκάη, Παρίσι και Λονδίνο, έχοντας νικήσει, μεταξύ άλλων, τους Ναδάλ (2 φορές), Φέντερερ και Ντελ Πότρο.

Παρά την κούραση, λοιπόν, ο Τζόκοβιτς θα αναλάβει μεγάλο ρόλο στον τελικό του Davis Cup και μαζί με τους Τιπσάρεβιτς, Μποζόλιατς και Ζίμονιτς θα προσπαθήσουν να φέρουν πίσω στη Σερβία το Davis Cup, όπως έκαναν το 2010.

"Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δύσκολοι. Άλλωστε είναι οι κάτοχο του τίτλου. Σίγουρα υπάρχει κούραση όμως το Davis Cup είναι η μοναδική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων που έχουμε στο άθλημά μας και μου δίνει ενέργεια και δύναμη" τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.


Πέρα απ'το ATP World Tour Finals, ο Τζόκοβιτς θριάμβευσε φέτος και στο Australian Open, αγωνίστηκε στον τελικό του Wimbledon και του US Open ενώ ηττήθηκε απ'τον Ναδάλ στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν. Παράλληλα, κατέκτησε τρία Masters 1000, απ'τους 7 συνολικά τίτλους του στη σεζόν.

"Είναι δεδομένο ότι ήταν μια μεγάλη χρονιά και νιώθω εξαντλημένος από κάθε άποψη. Όμως, μόνο ο Θεός ξέρει αν θα έχουμε άλλη ευκαιρία σαν χώρα να κερδίσουμε το Davis Cup μέσα στην πατρίδα μας. Θα βάλω τα δυνατά μου για να ξεκουραστώ και να αποκαταστήσω το κορμί μου προκειμένου να είμαι έτοιμος για τον τελικό"

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου