Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Γενικός Εισαγγελέας: Πλησιάζουμε σε «ισχυρά» πρόσωπα

Η συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, δυνατό να προκαλέσει ζημιά στο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, προειδοποιεί ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Παράλληλα, υποδεικνύει, είναι καλύτερα να αποφεύγονται δημόσιες δηλώσεις και δημόσιες ακροάσεις επί θεμάτων, που αποτελούν αντικείμενο ποινικής διερεύνησης.

Την άποψη ότι η Βουλή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική μετέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας στον Πρόεδρο του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου, όσο και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Συλλούρη, με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα.

Αναφορικά με την ποινική έρευνα, ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής ξένου οίκου εμπειρογνωμόνων, για την οποία, όπως είπε, χρειάζεται χρόνος.

Σε ερώτηση αν η Αστυνομία, μέσα από τις έρευνες, πλησιάζει σε κάποια ισχυρά πρόσωπα, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε καταφατικά.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι σέβεται τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά το ίδιο ενδιαφέρον πρέπει να υποδεικνύεται και προς την κατεύθυνση του πραγματικού αποτελέσματος.

Η Επιτροπή Θεσμών, είπε, ότι τηρεί με ευλάβεια τα θέσμια, τους κανονισμούς της Βουλής και το Σύνταγμα.

Μέσα από το έργο της, είπε, έχει αναδείξει πολλά θέματα, για τα οποία πολλοί πρέπει να λογοδοτήσουν, κι αν τελικά δεν το πράξουν, δε θα ευθύνεται η Βουλή.

- Source  http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου