Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

OMONOIA - Η εμπέδωση της μίας επιλογής

Έχοντας απολέσει ήδη 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα και δείχνοντας αδυναμία στα ντέρμπι, η Ομόνοια βρίσκεται νωρίς νωρίς εντός στενών πλαισίων. 

Η άνοδος στη βαθμολογία και η άνοδος της αγωνιστικής εικόνας, συνυπάρχουν με την ομάδα να μπαίνει ήδη στη διαδικασία οδηγήματος σε μονόδρομο και μόνο. Χωρίς όπως παράπλευρους δρόμους και διεξόδους. 

Η Ομόνοια οφείλει λοιπόν να λειτουργήσει με αυτή τη νοοτροπία. Κανένας δεν αναμένει φυσικά ότι δεν θα έχει και άλλες απώλειες στη πορεία, γιατί θα έχει, όπως θα έχουν και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές. Το ΄΄τριφύλλι΄΄ όμως πρέπει να έχει λιγότερες. Και ειδικά με την ΑΕΚ, όπου μιλούμε για αγώνα ντέρμπι, ο μονόδρομος ισχύει στο μέγιστο βαθμό. Όμως, επιστρέφοντας στο γενικότερο πλαίσιο, ακόμη και η καλύτερη δυνατή εμπέδωση αυτής της λογικής της μίας επιλογής, δεν λύνει το πρόβλημα.

 Για να παίρνει βαθμούς, πρέπει να αποδίδει και καλύτερα. Όσο υπάρχει η σύγκριση του πέρσι με το φέτος, τα πράγματα δεν θα διορθωθούν. Οι μεγάλες ομάδες και οι προπονητές, βρίσκουν τρόπους και προσαρμόζονται. Εκεί που δεν βγαίνει ο αρχικός σχεδιασμός, πρέπει να υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις. Άκρως σημαντικό είναι βέβαια να αναλάβουν και οι παίκτες τις ευθύνες τους.
 Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου