Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Γιατί η Σαλαμίνα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από την ΚΟΠ;»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας αναφορικά με την ποινή κεκλεισμένων των θυρών που της επιβλήθηκε από την Δ.Ε. της ΚΟΠ.

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευση της για την εξοντωτική ποινή και ζητά το σκεπτικό της απόφασης. Διερωτάται η διοίκηση, και με δίκιο της, «Γιατί η Σαλαμίνα έχει διαφορετική αντιμετώπιση;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Είναι με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση που έχουμε πληροφορηθεί για την εξοντωτική απόφαση της δικαστικής επιτροπής ΚΟΠ για στέρηση της έδρας του σωματείου μας και επιβολή επιπλέον χρηματικής ποινής για τα διαδραματισθέντα στον αγώνα της ομάδας μας εναντίον στον ΑΠΟΕΛ ημερομηνίας 28/9/2013. Απομένει να ενημερωθούμε για το σκεπτικό της απόφασης, καθώς αυτό δεν έχει συνταχτεί στην ίδια συνεδρία της Δικαστικής. Ιδιαίτερα το γεγονός αυτό μας γεμίζει με απορίες, καθώς μέσα από την κωδικοποίηση των ποινών η όλη διαδικασία έχει απλοποιηθεί σε σημείο που, σχεδόν, να μην διεξάγεται δικαστική διαδικασία αλλά να επιβάλλονται ποινές διαδικαστικά. Επιπλέον θεωρούμε ότι αφού τα μέλη της επιτροπής έφτασαν να επιβάλουν συγκεκριμένες ποινές θα έπρεπε να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν άμεσα το σκεπτικό, της πολύ αυστηρής ποινής τους προς το σωματείο μας. Θεωρούμε λογικό να πιστεύουμε ότι και η ίδια η επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι έχει εξαντλήσει τα όρια των ποινών και ως εκ τούτου θέλει περισσότερο χρόνο για να αιτιολογήσει την απόφαση που έχει ήδη πάρει. Πιστεύουμε ότι η επαναλαμβανόμενη πρακτική της επιβολής ποινής και η εκ των υστέρων αιτιολόγηση θα πρέπει να τερματιστεί, καθώς αφήνει πολλά κενά και οδηγεί σε αχρείαστες σκέψεις και συμπεράσματα.

Η Νέα Σαλαμίνα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ποινή έρχεται ηθικά και λογικά σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ για αναστολή συγκεκριμένων προνοιών για επιβολή στέρησης έδρας σε σωματεία των οποίων οι οπαδοί προβαίνουν σε συγκεκριμένες επικίνδυνες πράξεις βίας, ιδιαίτερα μάλιστα, τη στιγμή που η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε πράξεις που είχαν ήδη γίνει και βρίσκονταν ενώπιον της δικαστικής επιτροπής για εκδίκαση. Το λογικό ερώτημα λοιπόν είναι τι άλλαξε στην περίπτωση της Νέας Σαλαμίνας? Και γιατί η Σαλαμίνα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς των σωμάτων της ομοσπονδίας. Θεωρείτε μήπως το κακό παιδί? Κανονικά δεν θα έπρεπε καθώς η όλη δράση και ενέργειες της των τελευταίων μηνών, σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα τα οποία παρακολουθούμε να συνεχίζονται, αποδεικνύουν ότι η Νέα Σαλαμίνα κάνει μεγάλες προσπάθειες για την θετική αντιμετώπιση των παλαιών προβλημάτων και την σωστή στήριξη και ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο.

Τονίζουμε ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί αρνητική συνέχεια σε μια σειρά γεγονότων τα οποία έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο.

Η Σαλαμίνα είναι το μοναδικό σωματείο, ποδοσφαιριστής της οποίας έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα σε φιλικό αγώνα, γεγονός που της στέρησε των υπηρεσιών του στην πρώτη αγωνιστική, καθώς η νομική υπηρεσία της ΚΟΠ αρνήθηκε ουσιαστικά να γνωματεύσει για να βοηθήσει το σωματείο μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το σωματείο μας για το λόγο αυτό είχε απευθυνθεί στην ΚΟΠ λόγω και των περσινών διαδραματισθέντων με τις ασάφειες των σχετικών κανονισμών.

Η Νέα Σαλαμίνα είναι το μοναδικό σωματείο το οποίο καταγγέλθηκε για παράβαση κανονισμού που αφορούσε μέλος της προπονητικής ομάδας, τη στιγμή που άλλα 2 τουλάχιστον σωματεία βρίσκονταν στην ίδια θέση. Η Σαλαμίνα είχε σημαντικό κόστος από τα γεγονότα καθώς είχαν επηρεαστεί οι εργασίες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του κ. Χαραλαμπίδη ο σχετικός κανονισμός τροποποιήθηκε και δόθηκε με τον τρόπο αυτό τέλος στο ζήτημα βοηθώντας τα υπόλοιπα σωματεία να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Η Νέα Σαλαμίνα είναι το μοναδικό σωματείο που έχασε ποδοσφαιριστή λόγω λανθασμένης αποβολής στην πρώτη αγωνιστική και στον οποίο επιβλήθηκε επιπλέον ποινή μίας αγωνιστικής τη στιγμή που υπήρξε απόλυτη παραδοχή ότι είχε πραγματοποιήσει τελικά εξαιρετική απόκρουση χωρίς καμία παράβαση κανονισμού. Υπενθυμίζουμε ότι σε παλαιότερες αντίστοιχες περιπτώσεις ποδοσφαιριστές είχαν δικαιωθεί και απαλλαγεί από επιπλέον ποινές.

Θέλουμε κλείνοντας να στείλουμε μήνυμα καλής θέλησης από πλευράς μας για σωστή συνεργασία με τα αρμόδια σώματα και λειτουργούς της ΚΟΠ μέσα σε κλίμα αμοιβαίας θέλησης για βελτίωση του κλίματος αλλά και βελτίωσης των προβλημάτων που υπάρχουν και τα οποία εξελίσσονται. Όταν όλοι αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες για την επιβίωση των σωματείων και κατʼ επέκταση του αθλήματος θα πρέπει με σωστές ενέργειες και στην πράξη να ενεργούμε για το καλώς νοούμενο συμφέρον του αθλήματος και μέσα στα πλαίσια του αθλητικού Fair Play και της ισονομίας ικανοποιώντας, παράλληλα, και το αίσθημα δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, την αποφασιστικότητα μας για συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας για ταυτόχρονη αγωνιστική επάρκεια και οικονομική επιβίωση. Καλούμε όλους τους αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου όπως σταθούν δίπλα μας στην δύσκολη αυτή προσπάθεια. Παράλληλα καλούμε το φίλαθλο κόσμο της Νέας Σαλαμίνας όπως επιδείξει αυτοσυγκράτηση, απομονώνοντας παράλληλα, τις κακές συμπεριφορές μικρής μερίδας οπαδών. Δεν πρέπει να δοθεί στο μέλλον άλλη ευκαιρία για τιμωρία του σωματείο μας".

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου