Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ATP - Λατρεύει τα όρια!

Αν και πήγε να μπει σε περιπέτειες, όντας ιδιαίτερα αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες του, ο Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να ανατρέψει το μεγάλο προβάδισμα του Κάρλος Μπέρλοκ στο tie break του 2ου σετ και με straight sets νίκη επί του μαχητικού Αργεντινού, σφράγισε το μεγάλο ντέρμπι με τον Βαβρίνκα στους "8" της Σανγκάης.

Ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι, εξελίχθηκε σε μίνι-θρίλερ για τον Ράφαελ Ναδάλ καθώς ο Ισπανός αδυνατούσε να επισφραγίσει την ανωτερότητά του στο court απέναντι στον πολύ δυνατό και "σκληρό για να πεθάνει", Κάρλος Μπέρλοκ.

Ο Ναδάλ, μετά την εξαιρετική απόδοση στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης για τον 3ο γύρο, χαμήλωσε ταχύτητα και αφού έχασε πολλές ευκαιρίες για break στην κανονική διάρκεια του 2ου σετ, χρειάστηκε να βάλει όλη τη μαεστρία του για να ανατρέψει το προβάδισμα του Μπέρλοκ στο tie break, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη με 6-1, 7-6(5) επί του έμπειρου Αργεντίνου.

Το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε την πρόκριση για τους "8" καλύτερους του Shanghai Masters, εκεί όπου την Παρασκευή (15:00GR) θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα, στο ντέρμπι των προημιτελικών, μετά και την επίσης σπουδαία νίκη του Ελβετού επί του Μίλος Ράονιτς με 7-6(2), 6-4 την ίδια ώρα στο Grandstand.

Ο 27χρονος Ισπανός, Νο2 του ταμπλό, αγωνίζεται στο πρώτο του τουρνουά ως Νο1 της ATP και προέρχεται από την πρώτη του φετινή ήττα σε hard court, στον τελικό του China Open απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς, την περασμένη Κυριακή.

Παίζοντας εκπληκτικό τένις στο εναρκτήριο σετ της τελευταίας αναμέτρησης την Πέμπτη στο Center Court, ο Ράφα έφτασε εύκολα στο 6-1 μετά από 37 λεπτά, τελειώνοντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα με 19 winners και μόλις 4 αβίαστα λάθη, πετυχαίνοντας τρία συνεχόμενα breaks στο σερβίς του αντιπάλου του.

Λίγο η χαλάρωση του Ράφα, λίγο η άνοδος του Μπέρλοκ και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με συναρπαστική κατάληξη.

Ο Ναδάλ δεν μπόρεσε σε πέντε περιπτώσεις να κάνει το break που θα του εξασφάλιζε την πιο εύκολη νίκη, μιας και ο Μπέρλοκ αδυνατούσε να δημιουργήσει καν προϋποθέσεις στο εξαιρετικό σερβίς του Ισπανού και έτσι ο Αργεντίνος, σιγά-σιγά κατάφερε να στείλει το σετ στο tie break.

Εκεί, με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, ο Μπέρλοκ, Νο44 στον κόσμο, έκτισε ένα ασφαλές προβάδισμα και είχε διαδοχικά 3-0, 4-1 και 5-2, όντας μόλις δύο πόντους μακριά απ'τη νίκη.

Κάποια λάθη του Αργεντίνου και κάποιες εντυπωσιακές ενέργειες του Ναδάλ, έφεραν τα πάνω κάτω στο breaker, με τον αριστερόχειρα ταυρομάχο να κερδίζει πέντε συνεχόμενους πόντους και να φτάνει στο 7-5, σφραγίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κινέζικου Masters.

Απέναντι στον Βαβρίνκα, ο Ναδάλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα, έχοντας ρεκόρ 10-0 κόντρα στον Ελβετό, με πιο πρόσφατη την επιβλητική νίκη (6-2, 6-3, 6-1) στα προημιτελικά του Roland Garros 2013.


Πέμπτη 10/09: 3ος γύρος Shanghai Masters
2-Nadal (Spain) beat Berlocq (Argentina) 6-1 7-6(5)
8-Wawrinka (Switzerland) beat 10-Raonic (Canada) 7-6(2) 6-4
15-Almagro (Spain) beat 4-Berdych (Czech Republic) 6-7(6) 6-3 7-6(4)
1-Djokovic (Serbia) beat Fognini (Italy) 6-3 6-3
Monfils (France) beat 5-Federer (Switzerland) 6-4 6-7(5)
Mayer (Germany) beat 3-Ferrer (Spain) 6-4 6-3
7-Tsonga (France) beat 12-Nishikori (Japan) 7-6(5) 6-0
6-Del Potro (Argentina) beat 11-Haas (Germany) WO

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου