Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΛ 10/10/2013 - 11:55 Λίγη γκαντεμιά, λίγο η ατυχία… και τα λάθη

Λίγη γκαντεμιά, λίγο η ατυχία αλλά και ενδεχομένως λανθασμένες αποφάσεις στον προγραμματισμό έφεραν την ομάδα σε μια δύσκολη κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά στις θέσεις των στόπερ.

Η ιστορία με το κέντρο της άμυνας, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά hit του καλοκαιριού που μας πέρασε. Από τις 29 Ιουνίου οπότε μαθεύτηκε η πώληση του Ντόσα Τζούνιορ στη Λέγκια (μετά από απόφαση του ιδίου) φούντωσε η αγωνία του κόσμου για τον άνθρωπο που θα κάλυπτε το κενό, ενός παίκτη που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην κίτρινη φυλή.

Τελικώς δύο εβδομάδες αργότερα, στις 13 Ιουλίου, η αγωνία κατευνάστηκε στο άκουσμα της είδησης για συμφωνία με το Βραζιλιάνο Γκαούτσο. Ανεξαρτήτως της εντύπωσης που προκάλεσε η επιλογή των ιθυνόντων για το κέντρο της άμυνας, μέχρι και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ψιθυριζόταν άλλοτε έντονα και άλλοτε πιο ήπια, ότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν να εντάξουν στην ομάδα ένα ακόμη στόπερ.

Η ομάδα επέστρεψε από την Αγγλία, συμφωνήθηκε και του Φαούτ που ήταν η τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού και τελικά μπήκε στο πρωτάθλημα έχοντας συγκεκριμένες επιλογές για το κέντρο της άμυνας. Έτβιν Ουόν, Γκαούτσο, Κυριάκου, Θεοφίλου και εάν η ανάγκη το επιβάλει, Ντεντέ, ήταν και είναι οι επιλογές του Βιντιγκάλ στη σημαντική αυτή θέση.

Κάπου δω ξεκινά η γκίνια. Κερδίζεις τον Εθνικό, κερδίζεις τον ΑΠΟΕΛ, περνάς και από το Παραλίμνι… χωρίς όμως τον Ουόν ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε. Σημείωσε ότι ο Ιβοριανός, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες νίκες, ιδιαίτερα με τον ΑΠΟΕΛ που τον έπαιξε σχεδόν μόνος του. Ο παλαιότερος του ρόστερ με αρωγό το ιατρικό τιμ καταφέρνει να δώσει το παρόν του με την Ομόνοια και με ένα σχεδόν πόδι σκουπίζει κάθε λεκέ μπροστά στην εστία του Φεγκρούς και αργότερα του Ρομέρο.

Κατά τη διάρκεια των παιγνιδιών, οι περισσότεροι αντιλήφθησαν ότι ο παρτενέρ του Ουόν στο κέντρο της άμυνας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί για διάφορους λόγους στο υψηλό επίπεδο που απαιτούσε η ομάδα. Ο Γκαούτσο με λίγα λόγια, σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να πλησιάσει τους ρυθμούς του Ουόν προκαλώντας κάποιου είδους ανησυχία στους ενδιαφερόμενους.

Με αυτά και αυτά ο Ουόν, κλατάρει και μένει εκτός… και η ομάδα αναγκάζεται με την ΑΕΚ να παίξει με δίδυμο στα στόπερ τους Κρίστη και Γκαούτσο. Το δέσιμο τους αποδεικνύεται επιεικώς απογοητευτικό και η ομάδα κλέβει βαθμό από την ΑΕΚ.


Έρχεται η διακοπή , δίνεται η ευκαιρία στον προπονητή να δουλέψει και να βρει λύσεις και ακούγονται τα κακά μαντάτα για τον τραυματισμό του Κυριάκου. Κάπου δω ξεκινά η ατυχία. Εκεί που όλοι μίλαγαν για την αναγκαιότητα διόρθωσης των πραγμάτων προτείνοντας μάλιστα τη χρησιμοποίηση του μικρού Κυριάκου, ο μικρός Αελίστας χτυπά στη πατούσα και πρέπει να μείνει εκτός για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Στην κουβέντα πάντως που γίνεται για τα στόπερ αναμείχθηκε και το όνομα του Στέλιου Πάρπα, η ένταξη του οποίου στο ρόστερ θα κριθεί τις επόμενες ημέρες ίσως και εβδομάδες.


Βλέποντας τη λίστα των τραυματιών ξεκινάς πλέον και μετράς τα κουκιά σου. Από τους πέντε που ξεκίνησαν ως επιλογές, έχουν απομείνει τρεις, εκ των οποίων ο ένας χρησιμοποιείται ανελλιπώς ως ο βασικός σου αμυντικός χαφ (βλέπε Ντεντέ)… ενώ και οι τρεις φημίζονται για την δύναμη και την εμπειρία τους, όχι όμως για την ταχύτητα τους.


Στην κουβέντα για τις επιλογές στα στόπερ, υπάρχουν κάποιοι που προσθέτουν και τον Καρλίτος, αλλά ο Καποβερντινός τούτη τη στιγμή καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ, την οποία δεν μπορεί να καλύψει ο Κουιαμέ. Εάν κάποιος σκεφτεί να πάει ο Καρλίτος στα στόπερ, να έρθει ο Αϊρόσα αριστερά και να πάει ο Ελευθερίου στα δεξιά, μάλλον κρύβει ένα χημικό μέσα του και καλό θα ήταν να ακολουθήσει το ταλέντο του σε κανά εργαστήριο.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά προς θεού δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Γκαούτσο, Κρίστης και Ντεντέ είναι έμπειροι παίκτες που θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάνε καλά μέσα στο γήπεδο. Το μόνο πράγμα που χρειάζονται τούτη τη στιγμή είναι στήριξη τόσο από το τεχνικό τιμ πόσο μάλλον από τον κόσμο. Άλλωστε οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και το γεγονός ότι η ομάδα μέχρι στιγμής διαθέτει την καλύτερη άμυνα μόνο τυχαίο δεν είναι. Το εν λόγω στατιστικό πρέπει να πιστωθεί στο Βιντιγκάλ ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει ότι ο αμυντικός μηχανισμός ξεκικά από το φορ και καταλήγει στον τερματοφύλακα.


Από την άλλη, οι ιθύνοντες μάλλον έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να κοιτάνε από τώρα την αγορά για την εξεύρεση ενός ικανού αμυντικού… 

Source :    http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου