Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Τελικά η FIFA δεν δέχεται ειδικούς όρους... (το συμβόλαιο του Στόιλοφ)

Πάνω από €600.000 είναι ο νέος οικονομικός βραχνάς που καλείται να πληρώσει η Ανόρθωση στον Βούλγαρο τεχνικό Στάνιμιρ Στόιλοφ και τον βοηθό του. Ως γνωστό η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν εκτός προϋπολογισμού αφού η πρώην διοίκηση της ομάδας της Αμμοχώστου διεμήνυε την σιγουριά της ότι ο Βούλγαρος δεν θα πάρει ούτε σεντ μετά την αποδέσμευση του επικαλούμενη ένα ειδικό όρο στο συμβόλαιο του που αναφέρει ότι ο σύλλογος μπορεί να διακόψει τη συνεργασία τους χωρίς να πληρώσει οτιδήποτε άλλο πέρα από τα δεδουλευμένα του και τυχόν πριμ.

Η εφημερίδα Goal News (Φιλελεύθερος) αποκαλύπτει σήμερα το συμβόλαιο του Βούλγαρου τεχνικού στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η ειδική πρόνοια που προαναφέραμε. Το άρθρο 32 του συμβολαίου λοιπόν αναφέρει τα ακόλουθα: «Έχει συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη ότι σε περίπτωση που ο σύλλογος τερματίσει την παρούσα συμφωνία για οποιοδήποτε λόγο ή ακόμα και χωρίς λόγο, ο προπονητής αποδέχεται ότι παραιτείται από το δικαίωμά του να αξιώσει αποζημίωση από τον σύλλογο και ο ίδιος συμφωνεί ότι θα διεκδικήσει μόνο οφειλόμενα μισθών ή πριμ».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αρχικά η ΦΙΦΑ διά του Διευθυντή Νομικών Υποθέσεων της, Μάρκο Βίλιγκερ, ενημέρωσε τον Στοΐλοφ και την Ανόρθωση ότι δεν μπορεί να την εκδικάσει, αφού υπάρχει σχετική πρόνοια στο συμβόλαιό του (άρθρο 34) ως ακολούθως:
«Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των δύο μερών πρέπει να υποβληθεί αποκλειστικά στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (CAS)». Ο Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων της ΦΙΦΑ επικαλέστηκε το άρθρο 34 και ως εκ τούτου διεμήνυσε στον Στοΐλοφ τα ακόλουθα: «Ενόψει των ανωτέρω με λύπη σάς πληροφορούμε ότι δεν είμαστε σε θέση να παρέμβουμε στην παρούσα υπόθεση»! Ζητήθηκε μάλιστα ο τραπεζικός λογαριασμός του Βούλγαρου τεχνικού για να του επιστραφεί το παράβολο.

Ο Βούλγαρος τεχνικός επανήλθε με νέα προσφυγή του σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόνοια 32 στο συμβόλαιό του «είναι αντιφατική» με άλλες πρόνοιες κι έγινε «μονομερώς και χωρίς διαπραγμάτευση». Επικαλέστηκε επίσης ότι η σχετική πρόνοια «δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη μη αποζημίωσή του». Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. ΟΣτόιλοφ κέρδισε ουσιαστικά τη μάχη και ένας νέο μεγάλο οικονομικός μπελάς περιπλανείται πλέον πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι δεδομένο ότι θα γίνει έφεση αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Οι ειδικοί όροι λοιπόν και οι «μπακαλίσιμες» πράξεις φαίνεται ότι δεν περνούν στην παγκόσμια ομοσπονδία...Μάθημα για όλες τις ομάδες.

Δείτε και φωτογραφία από το συμβόλαιο που αποκαλύπτει η εφημερίδα Goal News όπου φαίνονται ξεκάθαρα και οι όροι που επικαλείται η Ανόρθωση.






Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου