Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν, δεν έχει συνάντηση, ξεκαθαρίζει η Λευκωσία

Εάν δεν συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα ακολουθήσει τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τότε η συνάντηση αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί είπε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο και κληθείς να σχολιάσει αναφορές από τουρκικής πλευράς ότι οι δύο ηγέτες θα συναντιόνταν στις 4 Νοεμβρίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η διάψευση των Ηνωμένων Εθνών τα λέει όλα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ή η τουρκοκυπριακή πλευρά διότι είναι κάπως συγκεχυμένος για το ποιος έκανε αυτή τη δήλωση προσπαθούν να αποσείσουν την πίεση από τη δική τους πλευρά και να τη ρίξουν στη δική μας πλευρά. Αυτή είναι μια εκτίμηση».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν κάνουμε τέτοια παιγνίδια, εμείς εννοούμε αυτά που λέμε».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να εμπλακεί σ' ένα διάλογο για επίλυση του Κυπριακού «που να έχει προοπτικές και να μην είναι μια από τα ίδια».

«Γι' αυτό δεν θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ντερβίς Ερογλου εάν δεν συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα ακολουθήσει αυτή τη συνάντηση. Και το κοινό ανακοινωθέν θα είναι ο καθορισμός, ο οδικός χάρτης και η διαδικασία των συνομιλιών», τόνισε.

Ερωτηθείς που βρίσκεται η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει διαφορά απόψεων αναφορικά με το κείμενο της κοινής δήλωσης των δύο ηγετών με το οποίο θα καθορίζεται η βάση λύσης του Κυπριακού και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς και όλα τα συναφή για να έχει προοπτική επιτυχίας αυτός ο διάλογος, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εξηγήσει επανειλημμένως».

- Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου