Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Όσα αξίζει να επισκεφθείτε στην παλιά Λευκωσία

Ποιος θα το έλεγε πριν μερικά χρόνια πως θα γινόταν ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό μπουμ στην παλιά Λευκωσία, ειδικά στις περιοχές Λήδρας, Ονασαγόρου και τις τριγύρω παρόδους;

Η ομάδα και οι συνεργάτες του Taste ξεχώρισαν τα μέρη που τους αρέσουν στη συγκεκριμένη περιοχή και κατέγραψαν όλους τους σωστούς λόγους για να βρεθείς εκεί.

ΛΗΔΡΑΣ
Yogen Fruz
Όταν πηγαίνουμε κάτω κέντρο η πρώτη μας στάση είναι στο Yogen Früz. Μας αρέσει που απολαμβάνουμε υγιεινό παγωμένο γιαούρτι ( απλό και σε γεύσεις) συνδυασμένο πάντα με ολόφρεσκα φρούτα ( πριν λίγες μέρες πετύχαμε μούρα). Φυσικά τις μέρες που θέλουμε κάτι έξτρα, έχουμε να διαλέξουμε από μια ποικιλία από γαρνιτούρες όπως ζεστές σοκολάτες, ξηρούς καρπούς, δημητριακά κ.α. Και αν θες να πιεις κάτι μπορείς να ζητήσεις, ένα απολαυστικό smoothie, φτιαγμένο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
Λήδρας 231 & Ονασαγόρου 4, 22 680 684

Flocafe Τέλειο σημείο για περαντζάδα εδώ και αρκετά χρόνια, το Flocafé φέρνει πάντα ένα αέρα από Αθήνα μαζί του. Τώρα που έχει πέσει η θερμοκρασία, όταν πας εκεί παράγγειλε το latte cappuccino μέλι – κανέλα. Ένας υπέροχος και πολύ αρωματικός συνδυασμός καφέ, γάλακτος, μελιού και κανέλας. Μάθαμε επίσης πως πια σερβίρει και κάτι υπέροχα, χορταστικά burger.
Λήδρας, 22445766

PietoΛατρεύουμε τα χειμωνιάτικα απογεύματα στο κουκλίστικο Pieto. Μας αρέσει να παρακολουθούμε τη βροχή να χτυπάει ρυθμικά στη τζαμαρία απολαμβάνοντας ένα φλυτζάνι τσάι με μια γενναία μερίδα lemon cheese cake. Nιώθουμε σαν την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
Στοά Κλόκκαρη, μεταξύ Λήδρας και Ονασαγόρου, 22 66 40 20



Il FornoΑπό τους πρώτους λόγους που μας έκαναν να κατεβαίνουμε στην παλιά πόλη. Πάντα γεμάτο, αλλά αν πας σε μη ώρα αιχμής βρίσκεις θέση και χωρίς κράτηση. Οπωσδήποτε παράγγειλε για αρχή τα μικρά ψωμάκια ( ζύμη πίτσας) με ελαιόλαδο. Για κάτι πιο ελαφρύ την πλούσια σαλάτα με ρόκα, λιαστή και παρμεζάνα. Η μεγάλη ποικιλία σε μακαρονάδες ικανοποιεί όλα τα γούστα. Μας αρέσουν η Πραταγιόλα, πένες με λευκή σάλτσα, λιαστές ντομάτες και αποξηραμένα μανιτάρια και η Ντελιτσιόζα, με κόκκινη σάλτσα, ντοματίνια, ελιές, ελληνική φέτα και ρίγανη. Και αν θες πίτσα, εδώ τη φτιάχνουν στον ξυλόφουρνο.
Λήδρας 216-218, 22 45 64 54

StarbucksΠριν τα καφενεία νέας εποχής, πριν τα μικρά χαριτωμένα café, το Starbucks ήταν ήδη εκεί. Και ναι, πολλοί αράξαμε σε κάποια φάση μέσα στις αναπαυτικές του πολυθρόνες για ένα καφέ. Την επόμενη φορά, πρόσεξε στον μαυροπίνακα, τον καφέ της μέρας. Αξίζει να τον δοκιμάσεις και φεύγοντας να τον πάρεις από το ράφι για το σπίτι.
Λήδρας 170, εντός Στοάς Λήδρας

Golden HabanaΈνα υπέροχο μπαρ μέσα, με έναν μπάρμαν που φτιάχνει ψαγμένα κοκτέιλ και μια αυλή έξω με κουβανέζικη εσάνς. Δεν είναι τόσο το φαγητό του ( αν και μας αρέσουν τα nachos με τυρί και το κοτόπουλο σουβλάκι), όσο η γενική ατμόσφαιρα που δημιουργεί κέφι.
Λυκούργου 11-19, 99 72 79 79

ΚαρβουνομαγειρέματαΥπέροχη αυλή, μερακλίδικοι μεζέδες, πρώτες ύλες από Κρήτη και live μουσικές βραδιές. Αυτά θα ζήσεις όταν πας στα Καρβουνομαγειρέματα. Δοκίμασε οπωσδήποτε την τεραστίων διαστάσεων μπριζόλα γίγας, 850 γρ. (!), ειδική παραγγελία για το μαγαζί. Μαριναρισμένη με ελαιόλαδο και ρίγανη, στα κάρβουνα και σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες και σαλάτα. Από τους πλούσιους μεζέδες, ξεχωρίζουμε τη μαριναρισμένη φέτα με αλεύρι και αβγό, τηγανισμένη σε ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με σησάμι και τη μαγειρευτή σιεφταλιά σε ελαιόλαδο, ντομάτα και κρεμμυδάκι.
Λήδρας 154, 22 680 067, 77777729



Patio Cocktail BarΝέα άφιξη στην περιοχή και hot news του καλοκαιριού, μια από τις ωραιότερες εσωτερικές αυλές της Λευκωσίας, με διακόσμηση που θυμίζει Μαϊάμι. Δοκίμασε οπωσδήποτε τη σαγκρία – η λίστα με κοκτέιλ είναι εξίσου αξιόλογη – ενώ από τα tapas μην παραλείψεις να πάρεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το βοδινό “milonga” μαριναρισμένο σε βότανα με σος chimchum.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 55, 22 66 44 88



Καφενείο Γ. ΧαραλάμπουςΜας αρέσει το παλιό καφεκοπτείο του Γ. Χαραλάμπους, πρώην πρατήριο και αλεπτήριο, γιατί έχει αέρα παλιάς εποχής και μυρίζει συνέχεια φρέσκο καφέ, αφού τον αλέθουν εκεί. Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις, τι άλλο, έναν κυπριακό καφέ Γ. Χαραλάμπους!
Λήδρας 118, 22672526

Brew FellasΣ’ ένα δρομάκι αριστερά της Λήδρας, μια παρέα, λάτρεις της μπίρας, δημιούργησαν έναν χώρο που θα σου θυμίσει νεοϋρκέζικο μπαράκι. Θα απολαύσεις μπίρες σχεδόν από όλο τον κόσμο, από γνωστά αλλά και πιο μικρά ζυθοποιεία. Απλά πες στον μπάρμαν, σε τι διάθεση είσαι και θα σου προτείνει τη σωστή μπίρα.
Πυγμαλίωνος 7, 22 26 40 77



Καθ’ οδόν
Το τελευταίο μαγαζί της Λήδρας, είναι αγαπητό στους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας – δοκίμασε το γιαουρτλού – ενώ όταν υπάρχουν βραδιές ζωντανής μουσικής με μπουζούκι και κιθάρα, θα νιώσεις πως βρίσκεσαι κάπου στου Ψυρρή.
Λήδρας 62, 22661656

Presse CaféΑπέναντι σχεδόν από το Καθ’ οδόν, βρίσκεται η καναδέζικη αλυσίδα καφέ Presse Café. Όταν θέλουμε κάτι σοκολατένιο, παίρνουμε τον moka espresso, ενώ όταν χρειαζόμαστε κάτι πιο έντονο, ένας καφέ φίλτρου με το χαρμάνι Bing Bang είναι ότι πρέπει.
Λήδρας 63, 77773773

Café MercedesΑν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη το στήθος πάπιας με μέλι και θυμάρι, συνοδευμένο με πουρέ πατάτας από το Café Mercedes, τότε να το κάνεις άμεσα. Και όσο είσαι εκεί, παράγγειλε και το cocktail passion vanilla, με ρούμι, χυμό λεμόνι και φρούτα του πάθους. Η απόλυτη απόλαυση.
Λήδρας 51, 22 27 07 77

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞΚαλά Καθούμενα
Για χρόνια τα Καλά Καθούμενα ήταν συνυφασμένα με την περιοχή της Φανερωμένης πολύ πριν γίνει δημοφιλής. Όταν πας εκεί, παράγγειλε τους μια κανελλάδα, ένα υπέροχο δροσιστικό ποτό, με κανέλα.
Πλ. Φανερωμένης, 22664656



Κάτι τιςΜικρό καφενεδάκι μέσα στη Στοά Παπαδοπούλου, ιδανικό για φραπέ και τάβλι. Δοκίμασε τη φρέσκια λεμονάδα και τα εύγευστα σάντουιτς.
Πλ. Φανερωμένης, 22 666 683

ΧαλαράΕδώ μπορείς να απολαύσεις σπιτική ταχινόπιτα του ταψιού όπως την φτιάχνει η ιδιοκτήτρια Σοφία Αλεξάνδρου βασισμένη σε μια οικογενειακή της συνταγή. Ακόμη και αν δεν βρεις ταχινόπιτα –γίνεται συνήθως ανάρπαστη- δοκίμασε κάποιο από τα σπιτικά κέικ και τη λεμονάδα της.
Πλατεία Φανερωμένης, 99592370



Το ΚαφενείοΌταν αυτό το χαριτωμένο καφενείο με τη γουστόζικη διακόσμηση, άνοιξε πριν από ένα χρόνο, είχαμε ενθουσιαστεί με τον τραχανά και την ποικιλία με τα αρκατένα παξιμάδια, ελιές και τυρί κασκαβάλι. Το καλοκαίρι δεν χορταίναμε το κυπριακό μαχαλεπί. Τώρα στους λόγους που πάμε εκεί έχει προστεθεί η σπιτικη κοτόπιττα και η σπανακόπιττα.



Cerruti il cafeΗ πιο πρόσφατη άφιξη στην πλατεία Φανερωμένης, απέκτησε πολύ σύντομα το δικό του πλήθος. Το επισκεπτόμαστε για το mastiha cocktail του και τα γευστικότατα γλυκά ( δοκίμασε οπωσδήποτε την σοκολατίνα)
Γωνία πλ. Φανερωμένης & Νικοκλέους, 22660622

3 ΦανάριαΜαζί με το Hurricane και τη Μέλισσα, είναι από τα παλαιότερα καφενεία-ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια, τα πρωινά του Σαββάτου γίνεται το αδιαχώρητο. Εμείς πάμε για την ελληνική τυρόπιτα και για την μπουγάτσα.
Πλατεία Γυμνασίου Φανερωμένης, 22 664 706



Στέκι της ΛωξάντραςΟι χορταστικοί μεζέδες στο ««Στέκι της Λωξάντρας», μέχρι το τέλος της βραδιάς θα σε βγάλουν νοκ άουτ. Από όλα τα πιάτα όμως, θα λατρέψεις περισσότερο τις μαλακές τυρομπουκιές και τα χοιρινά μπιφτεκάκια με φέτα.
Φανερωμένης 67, 22 67 57 57

Πολυχώρος 77Δεν θα πας τόσο για το φαγητό του – αν και το μαριναρισμένο κοτόπουλο είναι εξαιρετικά εύγευστο – όσο για εκείνες τις βραδιές που υπάρχει συνδυασμός, φαγητού, κρασιού και ζωντανής μουσικής με αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά ελληνικά.
Φανερωμένης 75-77, 22 680 804

HurricaneΤην πιο μυρωδάτη τυρόπιττα με εφτά διαφορετικά τυριά και το πιο αφράτο κρουασάν-πέταλο θα τα δοκιμάσεις στο Hurricane. Προτού φύγεις, πάρε μαζί σου ένα πακέτο από τα θεϊκά μπισκότα αμύγδαλο-αμαρέτο για το σπίτι.
Νικοκλέους 7, 22663284

1888 Wine and Cocktail BarΜέσα σε αυτό το υπέροχο κτίριο , θα πας όχι μόνο για κρασί αλλά και για ωραία κοκτέιλ. Ζήτα το signature cocktail, το 1888. Αν θα πάρεις κρασί – η λίστα είναι ενημερωμένη – συνόδεψε το με ένα από τα platter. Το meat platter είναι από τα καλύτερα.
Λεύκωνος 23, 99303093,96429508



Το ΥφαντουργείοΓια γάλα τριαντάφυλλο με αφρόγαλο, στη ζεστή και εναλλακτική ατμόσφαιρα του The Weaving Mill / Το Υφαντουργείο. Χωρίς τσιγγουνιές, φτιάχνουν ένα λαχταριστό ροζ ρόφημα, που σε ταξιδεύει πίσω στα αθώα χρόνια.
Λεύκωνος 67-71, 22762275

ΑΙΣΧΥΛΟΥ etc.Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα
Μπαίνοντας μέσα θα νομίσεις ότι έκανες ένα ταξίδι στο χρόνο. Πάρε οπωσδήποτε ζεστό γαλακτομπούρεκο ενώ τα μπισκοτάκια, εκείνα με τα γνωστά με την σοκολάτα από πάνω, θα σου θυμίσουν αυτά της μαμάς σου.
Αισχύλου 72, 22762070

Π και Φ
Υπέροχη ολάνθιστη αυλή, ατμοσφαιρικός εσωτερικός χώρος, δεν άργησε να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στέκι της παλιάς πόλης. Αν πεινάσεις, παράγγειλε το σουβλάκι ενώ αξίζει τον κόπο να τσεκάρεις τα κοκτέιλ τους.
Αισχύλου 61, 22 263706



7 Κλειδιά«Πάμε Φώτη;» Φράση γνωστή για όσους συχνάζουν στο χαριτωμένο καφενείο «7 Κλειδιά» . Ζήτα από τον ιδιοκτήτη, τη Φώτη να σου φτιάξει το «Λέγκω» με βάση μαστίχα και μην παραλείψεις να συνοδέψεις το ρακόμελό ή το κρασί σου με την ποικιλία τους.
Τρικούπη 92Ε, 22103857



Casa ViejaΣτο μοναδικό εστιατόριο της πόλης, που μπαίνοντας μέσα θα είναι σαν να έχεις βρεθεί κάπου στη Μαδρίτη, θα δοκιμάσεις γευστικότατη παέγια, είτε με κρεατικά, θαλασσινά, γαρίδες η χορτοφαγική. Από την άλλη, αν πάρεις tapas μην παραλείψεις να παραγγείλεις το Montado de Lomo, που είναι χοιρινό στη σχάρα μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο, σερβιρισμένο πάνω σε φέτα ψωμιού. Όσο αφορά τα ποτά, μια φορά τουλάχιστον πρέπει να δοκιμάσεις την σαγκρία τους.
Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, 22 67 33 71



Plato’sΌσα χρόνια και αν περάσουν, δεν χάνει το hype της. Εδώ θα έρθεις για τεράστια ποικιλία από μπίρες, για κρασί ενώ αν είσαι λάτρεις του ουίσκι θα βρεις τον παράδεισό σου. Εκτός από το μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι, εκείνα τα λαχματζιούν είναι θεϊκά.
Πλάτωνος 8-10, 22 666 552

Οκτάνα
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Από πού να αρχίσουμε; Από εκείνα τα βράδια με καφέ από διάφορα χαρμάνια μέσα στο παλιό αρχοντικό και κρέπες, από εκείνα τα απογεύματα στην εσωτερική αυλή για μπίρα και platters, τα Σάββατα μέσα στο Uq Bar για ποτάκια και καλή μουσική ή για εκείνες τις καλοκαιρινές νύκτες, απέναντι στην πολύχρωμη αυλή για κοκτέιλ στο μπαρ; Όταν πας τσέκαρε τις καινούριες χορταστικές σαλάτες. Αγαπημένη, η αραβική, με το μαριναρισμένο κοτόπουλο τα κομματάκια αραβικής πίττας και ταμπουλέ.
Αριστείδου 6, 22 760 099



ΖανέττοςΔεν υπάρχουν πολλά να πεις για το Ζανέττος, εκτός από το ότι είναι μια από τις καλύτερες κυπριακές ταβέρνες της πόλης. Ο μεζές είναι στάνταρ έτσι απλά εσύ θα πας και θα τον απολαύσεις.
Τρικούπη 65, 22765 501



ΧρονοπερπατήματαΆλλοι το λένε ουζερί και άλλοι μεζεδοπωλείο. Εξαρτάται με τι διάθεση θα επισκεφθείς αυτό το στέκι με την σούπερ τοποθεσία κοντά στον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, κάτω από τα δέντρα το καλοκαίρι και μέσα σε ένα όμορφο λιτό λευκό χώρο το χειμώνα. Θα απολαύσεις ελληνικούς μεζέδες, με ωραία ορεκτικά ( τυροκαφτερή, κολοκυθοκεφτέδες, φλογέρες) και εύγευστα πιάτα στη σχάρα όπως το σουβλάκι χοιρινό με λαδορίγανη, κοντοσούβλι κοτόπουλο και τα μαριναρισμένα μπριζολάκια. Το σαββατοκύριακό υπάρχει ζωντανή μουσική με μπουζούκι και κιθάρα.
Ξάνθη Ξενιέρου 5, 22 750 009

ΟΝΑΣΑΓΟΡΟΥ
Coffee house Taste HabitatΗ φιλοσοφία του είναι να προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας και value for money προϊόντα. Εν ολίγοις, καφέδες φτιαγμένοι από αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο, 100% φυσικοί χυμοί, χορταστικά σάντουιτς και υπέροχες φρέσκιες λεμονάδες – δοκίμασε αυτή με το δυόσμο - είναι οι λόγοι που θα επισκεφτείς αυτό το όμορφο café με την προσεγμένη urban διακόσμηση.
Ονασαγόρου 19, 22 661 888



TavolinoΛεπτή, ιταλική, με γενναίες δόσεις από μοτσαρέλλα, αντζούγιες, κάπαρη, ελιές και όλα αυτά ψημένα σε ξυλόφουρνο για να βγει λίγα λεπτά αργότερα μια γνήσια Siciliana. Και στο τέλος παράγγειλε μια πίτσα με νουτέλα! Ναι, το Tavolino είναι ένας καλό λόγος να μπλεχτείς στο χαοτικό πλήθος της Ονασαγόρου.
Ονασαγόρου 35, 22 663 199



16
Σκηνικό από ταινία της δεκαετίας του ’60, θα σου θυμίσει το χαριτωμένο café “16”. Κάτι οι καρέκλες της γιαγιάς που έχουν επενδυθεί με λουλουδάτα μοτίβα, κάτι τα τηλέφωνα με κατράν πάνω στους τοίχους, θα νιώσεις αμέσως μια ζεστή οικειότητα. Μας αρέσουν η χορτοφαγική πίτα με χόρτα, τυρί και φέτα και η πλούσια σε γεύση σαλάτα με λιαστές ντομάτες, ρόκα, καρύδια, χαλλούμι και σύκα.
Ονασαγόρου 16, 22 66 22 27



Σούξου Μούξου ΜανταλάκιαΝτυμένο στα κάτασπρα, αυτό το εστιατόριο ξεχωρίζει στην Ονασαγόρου, που σερβίρει εκλεπτυσμένη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Τουλάχιστον μια φορά πρέπει να παραγγείλεις τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ σερβιρισμένα με σπιτικό πουρέ πατάτας και το αρνίσιο κότσι σε σελινόριζα με μέλι και θυμάρι. Ότι και να σου πούμε είναι λίγο.
Ονασαγόρου 47, 22 66 66 00



Άβο
Οπωσδήποτε στον Άβο με την αρμένικη καταγωγή, για ζυμωτή χαλουμωτή που «λιώνει» στο στόμα, ψημένη με μαεστρία στον ξυλόφουρνο αλλά και λαχταριστά λαχματζιούν. Καθημερινά, υπάρχει ουρά που περιμένει να τα απολαύσει και όχι άδικα, αφού πέρα από πάμφθηνα είναι πάντα φρέσκα και ζεστά.
Ονασαγόρου 22, 22661172.



Δυόσμος και Κανέλα PatisserieΑπό τα πιο όμορφα μέρη της Ονασαγόρου, με διακόσμηση που θυμίζει café στο Παρίσι. Εδώ θα έρθεις για καφέ και τσάι και εννοείται ότι πρέπει να ξεχάσεις τη δίαιτα και να δοκιμάσεις την υπέροχη μηλόπιτα με παγωτό, το αφράτο τιραμισού και την σοκολατένια σοκολατίνα. Επειδή τα γλυκά τα φτιάχνουν εκεί οι ίδιοι, πολύ συχνά υπάρχουν νέες προσθήκες στο μενού.
Ονασαγόρου 24Γ, 22 681 070



Δυόσμος και Κανέλα Kitchen BarΤο αδελφάκι του προηγούμενο θα σου θυμίσει γαλλικό μπιστρό με έναν μποέμ χαρακτήρα. Μας αρέσει να καθόμαστε μέσα στο υπέροχο μπαρ για κρασί αλλά και να δοκιμάζουμε πιάτα όπως το γευστικότατο λαβράκι, με πέστο και ριζότο από κριθαράκι.
Ονασαγόρου 24, 22681 070

Property Café BarΆφιξη του φετινού καλοκαιριού, πρόκειται για ένα στέκι για ποτό μετά τη δουλειά, φαγητό το βράδι και πρόγευμα το σαββατοκύριακο. Εμείς το προτιμήσαμε για την πρώτη περίπτωση και παραγγείλαμε ένα Spritz Veneziano, το γνωστό ιταλικό απεριτίφ.
Αριστοτέλους 9, 22660120

The Market CompanyΤραγανό υπέροχο μικρό καλαμάρι, τυλιγμένο σε χαρτί. Για κάποιο λόγο στο The Market Company το φτιάχνουν με ένα τρόπο, αλλιώς, που το κάνει ξεχωριστό. Μπορώ να το παραγγέλνουμε ξανά και ξανά, χωρίς ποτέ να το βαριόμαστε, όπως ποτέ δεν βαριέται κάποιος να τρώει πατατάκια. Κατ’ ακρίβεια, σαν «πατατάκια», τρώγεται κι αυτό.
Πύθωνος 8, 22 270504



Κίτρον Resto BarΜε urban chic διακόσμηση, το Κίτρον προσφέρεται όχι μόνο για καφέ και περαντζάδα αλλά και για φαγητό. Δικό μας αγαπημένο πιάτο, η σαλάτα Κίτρον με κοτόπουλο, μπέικον, αβγά ορτυκιού, αντζούγιες, παρμεζάνα και κρουτόν.
Ονασαγόρου 38, 22 660 076

Coffee BeaneryΜας άρεσε ιδιαίτερα που αυτό το παράρτημα της γνωστής αλυσίδας café, προσαρμόστηκε στην ατμόσφαιρα της περιοχής. Κουκλίστική διακόσμηση, με ξύλο, πέτρα και λευκά έπιπλα, με μια ιδιαίτερα όμορφη αυλή, στην οποία, εκτός από καφέδες, μπορείς να απολαύσεις ούζο και τσιμπήματα!
Ονασαγόρου 52-54



ΛΑΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑIl Forno di Jenny’s
Δεν ήταν ένας ο λόγος που μας έκανε να χαρούμε ιδιαιτέρως τη μέρα που ανακάλυψα το «φούρνο της Τζένης». Ήταν δυο, οι εξής σημαντικοί: Γεύση και τιμή. Με 12 ευρώ φάγαμε τέσσερα άτομα, πίτσα που έμοιαζε εντελώς σπιτική, αλλά και λαχματζιούν. Το λαχματζιούν δεν το δοκίμασα γιατί το βούτηξαν άλλοι, που το είχαν φάει ξανά και ήξεραν, πως άξιζε.
Φιλοκύπρου 12, 22 666643

Καφενεδάκια της Λαϊκής Γειτονιάς
Μας αρέσει που ανανεώνεται η Λαϊκή Γειτονιά. Από τα καφενεδάκια εκεί, μπορείς να αράξεις στο Μέρες Αργίες στο πλάι του Λεβέντειου Μουσείου, στο Φωτογραφείο και λίγο πιο κάτω στο Μπλε Καφενείο.



Chilies Tex-Mex Kitchen & Bar
Είχα να πάω στο Chilies χρόνια. Όμως η πρόσφατη του ανακαίνιση, με μοντέρνες πινελιές της μεξικάνικης κουλτούρας μου κίνησε το ενδιαφέρον. Όταν πας μην παραλείψεις να δοκιμάσεις – εκτός από το φαγητό - και ένα pitcher παγωμένης μαργαρίτας. Φτιάχνεται εκείνη την ώρα με φρέσκιες φράουλες, είναι υπέροχο και σε εξαιρετική τιμή.
Ιπποκράτους 46, 22 671 647


- Source :  http://elita.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου