Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξαν θέμα πλαστογραφίας στην Κεντρική

Ανατροπή χθες στις αστυνομικές έρευνες που αφορούν στην Κεντρική Τράπεζα, αφού η διερεύνηση της ενδεχόμενης πλαστογραφίας, ανατέθηκε στο κλιμάκιο που αναζητεί ευθύνες για την Οικονομία. 

Ενώ αρχικά οι έρευνες άρχισαν από κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου και ήδη εξετάστηκε το θέμα με τις καταγγελίες του διοικητή περί διαρροών εμπιστευτικών εγγράφων, αίφνης χθες η συνέχισή τους ανατέθηκε στην πολυπληθή ομάδα που διερευνά όλο το φάσμα για την Οικονομία. 

Κι αυτό, σύμφωνα με την εξήγηση, επειδή οι ισχυρισμοί περί πλαστογραφίας αφορούν συμφωνία του διοικητή με την Alvarez & Marsal, υπόθεση που ήδη εξετάζει η ομάδα που εδώ και δύο μήνες ερευνά τέσσερις πτυχές του σκανδάλου με την κατάσταση της Οικονομίας. Αναμένεται ότι άμεσα θα εξεταστεί το ζήτημα της πλαστογραφίας μέσα στο όλο φάσμα που αφορά στον οίκο Alvarez & Marsal. 

Για το θέμα θα κληθεί να καταθέσει και ο διοικητής της Κεντρικής ο οποίος έχει ήδη προβεί σε δήλωση και αναμένεται ότι ανάλογα με τις εξελίξεις, θα εξαρτηθεί η πορεία των ερευνών. Σήμερα αναμένεται ότι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις πρόσωπα που έχουν σχέση με το έγγραφο που παραποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί και ο διοικητής. Επίσης θα γίνει επαφή αν χρειαστεί και με την Alvarez & Marsal ώστε να ρωτηθούν κατά πόσον όντως πίεζαν για την αλλαγή ημερομηνιών στο έγγραφο. 

Η υπόθεση θεωρείται άκρως σοβαρή και αναμένεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι οδηγίες που δόθηκαν είναι όπως οι έρευνες ολοκληρωθούν τάχιστα ώστε η Γενική Εισαγγελία να χειριστεί το ζήτημα αναλόγως των μαρτυριών και εξηγήσεων που θα δοθούν. 

Το αποτέλεσμα των ανακρίσεων θα κρίνει και τους περαιτέρω χειρισμούς, που θα γίνουν όσον αφορά και τον ίδιο τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, δεδομένης της θέσης της Κυβέρνησης περί απομάκρυνσής του. Στο μεταξύ, το θέμα της φρουράς στην Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να ξεκαθαρίζει αφού δόθηκε η εξήγηση ότι τα άτομα που εκτελούν τα καθήκοντα αυτά είναι υπάλληλοι της Κεντρικής και τους ανατέθηκαν να εκτελούν χρέη φρουρού. 

Οι καταγγελίες για διαρροές εγγράφων, φαίνεται πως δεν τεκμηριώνονται με στοιχεία, παρά τις ισχυρές υπόνοιες που υπάρχουν. 

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου