Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανόρθωση: Κόουτς, μπορείς να το αλλάξεις …


Είναι γεγονός ότι η Ανόρθωση πέρασε σε φάση μιας κάποιας αμφισβήτησης και αυτό φρόντισε αποκλειστικά η ίδια ...


Ξεκίνησε φουριόζα το πρωτάθλημα, πανέτοιμη, φρέσκια και με ενθουσιασμό. Οι συνεχόμενες νίκες στα ντέρμπι με Ομόνοια και Απόλλωνα με μάλιστα καθαρό σκορ, διέλυσαν τα όποια ερωτηματικά και αμφιβολίες γεννήθηκαν από τον σκόπελο της Ευρώπης.

Με την Αλκή δεν έπαιξε καλά αλλά εκείνο το 4-0 δεν μπορούσες να το αποκλείσεις. Υπήρξαν στη συνέχεια κάποια ματς όπου η Ανόρθωση δεν ήταν αυτή που περιμέναμε όλοι. Δηλαδή η ήττα από την Δόξα στο γήπεδο της, η αγχωτική νίκη πάνω στον Εθνικό και πάλι στην έδρα της και η πρόκριση στο κύπελλο επί της Αναγέννησης πάλι στο δικό της σπίτι στα πέναλτι!!!

Αυτά τα γεγονότα είναι εκείνα που δημιούργησαν τις αμφιβολίες και τα ερωτηματικά στον κόσμο της και σε όλους εκείνους που ασχολούνται με την Ανόρθωση. Δεν αναφερόμαστε στο πρόσφατο ντέρμπι όπου δώσαμε την θέση μας ότι παρόλο που δεν ήταν τόσο καλή θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες και να δεχόταν άλλο ένα εύκολο γκολ από στημένη μπάλα. Δηλαδή το ένα έφερε το άλλο.

Η Ανόρθωση ίσως να δέχεται κριτική πιο αυστηρή από ότι πρέπει κάποτε αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί είναι μεγάλη ομάδα και έτσι την αντικρίζουν όλοι. Ερχόμαστε όμως στο ζητούμενο. Είναι γεγονός ότι η Ανόρθωση δεν έχει και το καλύτερο κέντρο άμυνας χωρίς να αναφερόμαστε σε ονόματα. Δεν έχει επίσης και την πιο γρήγορη ανάπτυξη από το κέντρο και είναι λίγο βαριά χωρίς να μπορεί συνάμα να έχει κυκλοφορία μπάλας και κατοχή. Όμως της βγαίνει γιατί έχει γρήγορους μπροστά κυρίως τον Φοφανά.

Εμείς δεν είμαστε προπονητές απλά βλέπουμε κάποια πράγματα. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή που είναι εκεί καθημερινά και βλέπει και μπορεί να αξιολογήσει. Ο Ζόρζε Κόστα πιστεύουμε ότι προσπάθησε από νωρίς να κάνει τον κορμό του, αρχικά το κατάφερε αλλά στην πορεία κάποιοι παίκτες δεν είναι
και τόσο αξιόπιστοι. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διαχειριστεί ίσως καλύτερα το ρόστερ του και ναι μπορεί να αλλάξει και την τακτική του κυρίως σαν ματς όπως αυτό που έρχεται με την Ένωση που θα παίξει κλειστά.

Ένα παράδειγμα μπορεί να χωρέσουν στην ενδεκάδα και ο Κολαούτι και ο Οκκάς κάνοντας την ομάδα πιο γεμάτη επιθετικά. Μπορεί να αλλάξει ένα από τα δύο κεντρικά μπακ. Ο κόοτς μπορεί σίγουρα να αλλάξει κάποια πράγματα γιατί έχει τις επιλογές. Αυτό θα είναι ενδεχομένως καλύτερο και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου