Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΗΚ: "Κανένα ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του ρεύματος"

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης στην τιμή του ρεύματος, τόνισε με τον πιο εμφαντικό τρόπο ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΑΗΚ Χαράλαμπος Τσουρής, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Σίγμα, "Πρωτοσέλιδο".

Ο κ.Τσουρής εξήγησε πως το 60% των δαπανών της Αρχής αφορά στα καύσιμα όπου δεν μπορούν να γίνουν οικονομίες. Το 20%, επεσήμανε, διοχετεύεται σε υποχρεώσεις προς το κράτος, μέσω ΦΠΑ, τέλος ΑΠΕ και παροχή Υπηρεσιών Κοινής Οφέλειας.

Από το υπόλοιπο 20% του προϋπολογισμού της ΑΗΚ, εξήγησε, το 12% καλύπτει έξοδα συντήρησης και μόλις το 8% που απομένει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της Αρχής.

Ο κ. Τσουρής, ανέφερε ότι δεν μπορεί να προκύψει άλλη μέιωση ρεύματος αφού η ΑΗΚ, δεν μπορεί να κάνει άλλες οικονομίες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΑΗΚ χαρακτήρισε τη μείωση της τάξης του 5% που συμφωνήθηκε προ μερικών μηνών με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, υπέρβαση, από την οποία προέκυψε απώλεια εσόδων ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανοικτή πληγή οι ανείσπρακτες οφειλές
Σημείωσε επιπλέον, ότι οι ανείσπρακτες οφειλές αποτελούν ανοιχτή πληγή για την Αρχή, εφόσον λείπουν από τα ταμεία 120 εκατομμύρια ευρώ. 70 από τρέχοντες λογαριασμούς και 50 από ανείσπρακτους. Η Αρχή πρόσθεσε ο κ.Τσουρής, καταβάλλει το άπαν των δυνάμεών της για οικονομική συγκράτηση και εξορθολογισμό, λέγοντας ότι μετά την οικειοθελή αποχώρηση 83 υπαλλήλων της ΑΗΚ, γίνεται επεξεργασία νέου σχεδίου αποχώρησης 300 ατόμων.

Σε σχέση με τα επιδόματα των υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ ξεκαθάρισε ότι επετεύχθη εξοικονόμηση 3 εκατομμυρίων από την κατάργηση 23, τη μείωση κατά 25% άλλων 8, και τον περιορισμό ληπτών σε άλλα 12. Μόνο 8 επιδόματα, κυρίως ανθυγιεινής εργασίας, έμειναν ανέπαφα κατέληξε.

"Μεγάλο λάθος η εγκατάλειψη προσπάθειας ενδιάμεσης με τη Shell"

Σε σχέση με την ενδιάμεση λύση ο κ. Τσουρής χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την εγκατάλειψη της προσπάθειας ενδιάμεσης λύσης πριν από κάποια χρόνια με τη SHELL, και συμπλήρωσε ότι η έκθεση της Γ.Ελέγκτριας δικαιώνει πανηγυρικά την ΑΗΚ για την απόρριψη της πρότασης της ΙΤΕΡΑ.



- Source : http://www.sigmalive.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου