Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Την παραίτησή του ετοιμάζει ο Διοικητής

Θέμα ημερών είναι η υποβολή παραίτησης από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη. Οι πληροφορίες επιμένουν, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του ιδίου.

Έτοιμος να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανίκος Δημητριάδης.
Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Διοικητής έχει ετοιμάσει ήδη δύο προσχέδια επιστολών παραίτησης, ενώ έχει ήδη ενημερώσει γι αυτό και τους στενούς του συνεργάτες στην Κεντρική Τράπεζα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα διαμήνυσε στον Πανίκο Δημητριάδη ότι είναι διατεθειμένη να τον αποζημιώσει με όλο το ποσό που προβλέπει το συμβόλαιο του, το οποίο λήγει το Μάιο του 2017, και αυτό σημαίνει ένα ποσό που ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Διοικητή, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να κατέχει τη θέση του ακαδημαϊκού στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, ότι με την αποχώρησή του θα ανακαλέσει όλες τις δικαστικές υποθέσεις εναντίον του.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η διευκρίνιση του Διοικητή, μετά τη δημοσιόποιηση της συνέντευξης του στους Financial Times, στην οποία τόνισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ότι η συνέντευξη παραχωρήθηκε την Τρίτη, δηλαδή πριν από τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Οσον αφορά το χρόνο της παραίτησης, κλειδί αποτελεί και η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε σχέση και με την επικείμενη κάθοδο του κλιμακίου της Τρόικα που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου