Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ρωσία: Έκρηξη σε λεωφορείο - 6 νεκροί και 7 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στην νότια Ρωσία, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής επρόκειτο για βόμβα.

"Πρόκειται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί", δήλωσε παράλληλα ένας εκπρόσωπος της επιτροπής αυτής τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε τουλάχιστον 6 ανέρχονται οι νεκροί και σε περίπου 20 οι τραυματίες. Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι 7 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ρωσικές αρχές υποψιάζονται ότι μια γυναίκα πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στο λεωφορείο. Επικαλούμενο πηγή του περιφερειακού γραφείου της Επιτροπής Έρευνας, το Ίντερφαξ πρόσθεσε ότι έγγραφα πιστοποίησης της ταυτότητας που ανήκαν στην ύποπτη για την επίθεση αυτοκτονίας βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης και διευκρίνισε ότι αυτή πιστεύεται πως ήταν η σύζυγος ενός ισλαμιστή μαχητή.

Αξιωματούχος της επιτροπής αυτής, τον οποίο επικαλείται και πάλι το Ίντερφαξ, δήλωσε ότι "αυτή είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και είναι η σύζυγος ενός επικεφαλής των ανταρτών".

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου