Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ανθρωπιά ξεκινά από τα σχολεία – Πορεία αγάπης, εκκίνηση από το Γυμνάσιο Λινόπετρας - Μοναδικές ΦΩΤΟ

Θεσμός που έχει πλέον εδραιωθεί η εκκίνηση της πορείας Αγάπης από το Γυμνάσιο Λινόπτερας, που σηματοδοτεί την έναρξη του ραδιομαραθωνίου, όπως και όλες οι πορείες που είναι στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.


Το troktikocyp, επέλεξε να σας μεταφέρει εικόνες από το γυμνάσιο Λινόπετρας στη Λεμεσό:








Αναλυτικά όλες οι οργανωμένες εκδηλώσεις για το Ραδιομαραθώνιο 2013 εχουν ως εξής:
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στην Κρατική Έκθεση Κύπρου στις 11.00.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
20/10 Πανηγύρι Αγάπης Παραλίμνι (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, 13.00-20.00).
20/10 Πανηγύρι Αγάπης Λευκωσία (Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου 10.00-18.00).
20/10 Πανηγύρι Αγάπης Λεμεσός (Δημόσιος Κήπος, 10.00-18.00).
20/10 Πανηγύρι Αγάπης Λάρνακα (Πλατεία Κίμωνα Φοινικούδες, 10.00-20.00).

ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ
16 αυτοκίνητα κουμπαράδες θα περιέλθουν όλες τις Κοινότητες και Σχολεία στη Κύπρο από τις 20 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Από την Δευτέρα, 21 μέχρι την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στα πιο κάτω περίπτερα θα υπάρχουν κέντρα συλλογής εισφορών για την οικονομική ενίσχυση του κοινό προς τον θεσμό.
Λευκωσία: Φώτα Γαβριηλίδη, Φώτα Καλησπέρα, Μέγαρο Δίας, είσοδος οδός Λήδρας
Λεμεσός: Οδός Ανεξαρτησίας (Διοικητήριο), Λεωφόρος Μακαρίου
Πάφος: Πλατεία Κέννετυ
Λάρνακα: Οδός Ακαδημίας
Παραλίμνι: Πλατεία Αγίου Γεωργίου

ΠΟΡΕΙΕΣ
Πορεία Σωματείου Περικλής Δημητρίου: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 08.00 - Εκκίνηση από ΡΙΚ προς Δ΄ Δημοτικό Αγλαντζιάς και τερματισμός στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου στις 12.30.
Πορεία Φίλων Μοτοσυκλέττας Τράπεζας Κύπρου: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου - Διανυκτέρευση στη Μονή Κύκκου. Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 08.00 - Εκκίνηση από τον Κάμπο και τερματισμός στην Κυπερούντα στις 17.00 με διανυκτέρευση στην Κακοπετριά.
Πορεία Ολυμπιονίκη - Καρολίνα Πελεντρίτου: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 08.00 - Εκκίνηση από Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου και τερματισμός στο Γυμνάσιο Αγίου Αντωνίου στις 13.15.
Πορεία Ποδοσφαιριστών: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 08.00 - Εκκίνηση από Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου και τερματισμός στο The Logos School στις 12.20. Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 08.00 - Εκκίνηση από Λύκειο Αγίας Φύλας και τερματισμός στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας στις 13.15.
Πορεία Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθώνιου: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 07.00 - Αναχώρηση λεωφορείου από κεντρικά γραφεία πρώηνν Λαϊκής για Λεμεσό. Εκκίνηση στις 09.00 από Λινόπετρα και τερματισμός και διανυχτέρευση στην Κοφίνου στις 21.00. Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 06.00 - Εκκίνηση από Κοφίνου και τερματισμός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 15.30.
Πορεία Μοτοσυκλέττας Εις Μνήμη Γιώργου Νικολάου: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στις 10.30 - Εκκίνηση από Παλαιχώρι (από τον περίβολο της εκκλησίας) και τερματισμός στο Πανηγύρι Αγάπης στη Λευκωσία στις 14.00-14.30.
Πορεία Λέσχης Μοτοσυκλέττας Αμμοχώστου: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 08.00 -Εκκίνηση από Δημαρχείο Αγίας Νάπας και τερματισμός στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου στις 13.10.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλατών και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδηλατιστών Πάφου διοργανώνουν ποδηλατομαραθώνιο την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου. Η εκκίνηση θα γίνει από Παχύαμμον στις 07.30 ενώ ο τερματισμός στην Πλατεία Κέννετυ στις 16.50. Υπεύθυνοι: Πάμπος Πανταζής (99414001), Πολύβιος Νεοφύτου (99620904) και Μιχάλης Χατζηιωάννου (99694900).

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλατών και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδηλατιστών διοργανώνουν ποδηλατομαραθώνιο την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου. Η εκκίνηση θα γίνει από Αγρίδια στις 10.00 ενώ ο τερματισμός στο Πανηγύρι Αγάπης στις 17.00. Υπεύθυνοι: Στέλιος Στυλιανού (99526825), Μιχάλης Χατζηιωάννου (99694900).
Σε μια άλλη εξέλιξη, τα κόμματα και η πολιτική ζωή δήλωσαν με τη σειρά τους την παρουσία καθώς και τη στήριξή τους στο θεσμό για στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Οι εισπράξεις μέχρι στιγμής αγγίζουν τις εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζουν η Τράπεζα Κύπρου και Super FM.

Το πρωί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων επισκέφθηκαν περίπτερο που στήθηκε στην είσοδο της οδού Λήδρας και παρέδωσαν τις εισφορές τους.

Επιταγή παρέδωσε και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε πως θεωρεί υποχρέωση όλων τη συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή, με την οποία η κυπριακή κοινωνία δείχνει διαχρονικά ότι εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικές ευαισθησίες για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την σκυτάλη φέτος, για τη διοργάνωση αυτή της σημαντικής εκδήλωσης και να δηλώσω ότι εμείς όπως πάντα θα σταθούμε στο πλευρό τους».

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος, λέγοντας πως αυτές επιβάλλουν όπως υπάρχει μεγαλύτερη συστράτευση στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

«Βέβαια θα έλεγα ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης μεγαλύτερης ομάδας συμπολιτών μας και θεωρώ ότι τα κόμματα έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης η οποία οργανώνεται», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ανέφερε πως το κράτος έχει ευθύνες απέναντι σε όλες αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, για να προσθέσει πως «από την άλλη και εμείς έχουμε καθήκον καθημερινά μέσα από τη συμπεριφορά μέσα από τους τρόπους λειτουργίας μας να στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υλοποίηση των ευγενών στόχων που έχουν τεθεί».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική φάση που περνούμε ο κάθε ένας από τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως δυσκολιών που αντιμετωπίζει και πάλι βεβαιώνει και αποδεικνύει ότι αυτός ο λαός θα επιβεβαιώσει γιατί στηρίζεται πάνω σε γερά θεμέλια».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι ο Ραδιομαραθώνιος έχει αποδείξει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά και τα φιλάνθρωπα αισθήματα του λαού, συμπληρώνοντας ότι «ειδικά τη φετινή χρονιά σε κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδας μας αυτή η προσπάθεια προσλαμβάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μια ξεχωριστή σημασία».

Είπε ακόμα πως από την πλευρά της η ΕΔΕΚ εκτιμά ακριβώς τον εθελοντισμό και την πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει, ωστόσο, πρόσθεσε πως το κράτος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό έχει τη βασική ευθύνη να καλύψει αυτές τις ανάγκες και ο εθελοντισμός να αποτελεί μια επικουρική συνδρομή.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας είπε πως ειδικά φέτος, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ραδιομαραθώνιος, το ΕΥΡΩΚΟ είναι παρόν με μια συμβολική προσφορά, δηλώνοντας παράλληλα τη σιγουριά ότι οι Κύπριοι πολίτες θα ανταποκριθούν και φέτος, για να ενισχύσουν το ταμείο του Ραδιομαραθωνίου.

«Μπορεί», είπε, «τους προηγούμενους μήνες να μας πήραν πολλά, όμως δεν κατάφεραν να μας πάρουν αυτή τη μεγάλη καρδιά η οποία είναι ανοικτή στην προσφορά και την αλληλεγγύη. Θα πρέπει όλοι μαζί να ξαναβρεθούμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και ειδικά στηρίζοντας τις συλλογικές προσπάθειες όπως αυτές του ραδιομαραθώνιου, όπου ουσιαστικά είναι το τελευταίο αποκούμπι των ατόμων με ειδικές ικανότητες, μια ομάδα η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση τη δυσπραγία και τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε το κούρεμα καταθέσεων στα ταμεία του Ραδιομαραθώνιου».

Ο Α’ Βοηθός ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Σάββας Φιλίππου είπε πως πάγια θέση των Οικολόγων δεν είναι μόνο ο εθελοντισμός, που μπορεί να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες, αλλά και το κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός παρόλη την οικονομική δυσχέρεια.

«Ο καλύτερος τρόπος, για να το πράξει αυτό είναι για να στελεχώσει όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και με άριστο εξοπλισμό, για να βοηθήσουμε τους άρρωστους συνανθρώπους μας», είπε.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως «ό,τι κάνουμε για τον εαυτό μας το παίρνουμε μαζί μας και ότι κάνουμε για τους άλλους μένει και αφήνει μια καλή υστεροφημία στους υπόλοιπους».

Κατέληξε λέγοντας πως πρέπει να δώσει ο κόσμος απλόχερα και τα λίγα και τα πολλά που μπορεί, διότι και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη για τους συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.

Πηγές: troktikocyp, timeoutcyprus.com & newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου