Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Η «τιμωρία» της διπλής προετοιμασίας

Μια σημαντική όπως ήρθαν τα πράγματα νίκη με τον Εθνικό πήρε η Ανόρθωση που ίδρωσε αλλά πήρε το ζητούμενο χάρις στη γνωστή αιτία που λέγεται Ρομπέρτο Κολαούτι. Στα πέντε από τα έξι ματς που σκόραρε ο Αργεντινός η Ανόρθωση κέρδισε και ως εκ τούτου παραμένει στην κορυφή.

Ο κόσμος αναρωτιέται για άλλη μια φορά για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση αφού η ομάδα πότε εντυπωσιάζει και πότε δεν μπορεί να κάνει όσα πρέπει στο γήπεδο. Τα ζητήματα ρόστερ είναι γνωστά και τα έχουν παραδεχθεί και οι ιθύνοντες, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η αιτία.

Τα τελευταία χρόνια μετά την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των προκριματικών η Ανόρθωση βιώνει το πρόβλημα της διπλής προετοιμασίας που φταίει και το κεφάλι της βέβαια με τους συνεχείς αποκλεισμούς.

Από τότε που ξεκίνησαν τα μπαράζ (2007-08) η Ανόρθωση παίζει κάθε χρόνο Ευρώπη. Εκείνη τη σεζόν καθώς και τις 2008-09 και 2010-11 η ομάδα γέμισε το Καλοκαίρι της με αγώνες καθώς πήρε τις προκρίσεις που έπρεπε.

Στις υπόλοιπες προέκυψαν πρόωροι αποκλεισμοί που έφεραν την ομάδα να τελεί υπό σύγχυση. Είχε ολοκληρώσει προετοιμασία προτού παίξει Ευρώπη με πλήρη κύκλο και μετά έμεινε για ένα σχεδόν μήνα να παίζει φιλικά. Ήρθαν δε και αλλαγές παικτών ή προπονητών ως συνέπεια των αποκλεισμών. Οι σεζόν αυτές σημαδεύτηκαν από σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας ενώ προς το τέλος φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Θυμηθείτε τη σεζόν 2009-10, μετά την Πέτροβατς, που στο τέλος των μπαράζ η Ανόρθωση δεν έκανε τίποτε. Τη σεζόν 2012-13 (μετά την Ραποτνίσκι) που έκλεισε με τρεις ήττες τη χρονιά και κατέληξε τέταρτη. Για το περσινό «κλατάρισμα» ας μην μιλήσουμε καθόλου…

Για να σώσεις χρονιές που ξεκίνησαν τόσο στραβά χρειάζονται πολλή υπομονή αλλά και σχεδόν απόλυτη ακρίβεια στις επιλογές που κάνεις μετά την στραβή. Όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται το γεγονός ότι οι παίκτες το Καλοκαίρι έδιναν φιλικά χωρίς τον προπονητή τους και δουλειά ουσιαστικά γίνεται μέσα από τους επίσημους αγώνες. Οπόταν αυτό το «ζεστό-κρύο» είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Υ.Γ: το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε φέτος και πέρσι η Ομόνοια που αποκλείστηκε από τον τρίτο γύρο. Δέστε πόσα σκαμπανεβάσματα έχει στο ξεκίνημα της περιόδου και τις δυο αυτές σεζόν.

Source : http://www.24sports.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου