Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

WTA: Μονόλογος της Βασίλισσας Σερίνα

Oύτε η φορμαρισμένη Σοράνα Κιρστέα γλίτωσε απ'τη φονική ρακέτα της Σερίνα Γουίλιαμς, με την Αμερικανίδα να συντρίβει την αντίπαλό της στον μονοδιάστατο τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο και να κατακτάει τον 54ο τίτλο της καριέρας της και 8ο στη φετινή, κυρίαρχη, σεζόν που πραγματοποιεί στο γυναικείο tour.


Πόσους ακόμη τίτλους μπορεί να χωρέσει η τροπαιοθήκη της Σερίνα Γουίλιαμς;

Η κορυφαία τενίστρια της εποχής της και μια απ'τις σπουδαιότερες στην ιστορία του αθλήματος, πραγματοποίησε περίπατο στον τελικό του Premier τουρνουά στον Καναδά και επιβεβαίωσε με το "καλημέρα" στη δεύτερη σεζόν των σκληρών επιφανειών, ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο US Open.

Το Νο1 της κατάταξης, με νέα επιβλητική εμφάνιση, ανάγκασε την Σοράνα Κιρστέα να πραγματοποιήσει πολλά αβίαστα λάθη και έφτασε σχετικά άνετα στο εντυπωσιακό 6-2, 6-0 επί της Ρουμάνας, κατακτώντας τον τρίτο Rogers Cup τίτλο της καριέρας της.

Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος της 31χρονης Αμερικανίδας κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της με τους περισσότερους τίτλους μέσα σε μια χρονιά το 2002.

Παράλληλα, η Γουίλιαμς πανηγύρισε τον 54ο τίτλο της καριέρας της, ξεπερνώντας την Μόνικα Σέλες που έχει 53 και βρίσκεται έναν μόλις πίσω απ'τη Λίντσει Ντάβενπορτ (55), στην 4η θέση με τους περισσότερους τίτλους όλων των εποχών (167 έχει η Ναβρατίλοβα, 157 η Κρις Έβερτ και 107 η Στέφι Γκραφ).

Η Σερίνα χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, παρόλο που δεν είχε σε καλή ημέρα το σερβίς της (μόλις 48% ευστοχία στο 1ο και έναν άσο σε ολόκληρο το ματς).

Πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλό της, με άριστα τοποθετημένα και δυνατά groundstrokes, η Γουίλιαμς ώθησε σε 20 λάθη την Σοράνα Κιρστέα με την Ρουμάνα να έχει μόλις έξι winners έναντι οχτώ της Αμερικανίδας.

Πλέον, η Γουίλιαμς θα πάει με τον αέρα του φαβορί στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το US Open στο Σινσινάτι την ερχόμενη εβδομάδα, εκεί όπου θα δώσουν το παρών και οι 20 κορυφαίες τενίστριες στην κατάταξη της WTA.

Κυριακή 11/08: Τελικός Rogers Cup1-S.Williams (U.S.) beat Cirstea (Romania) 6-2 6-0
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου