Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ATP: Ο Master των Masters!

Τον 25ο τίτλο Masters της καριέρας του (παγκόσμιο ρεκόρ), πανηγύρισε ο Ράφαελ Ναδάλ μετά τη νέα φανταστική εμφάνιση στο Rogers Cup του Μόντρεαλ, πραγματοποιώντας περίπατο απέναντι στον νευρικό και αγχωμένο Μίλος Ράονιτς στον τελικό της Masters διοργάνωσης! Ο Ισπανός συνεχίζει την εκπληκτική του χρονιά, μετά το διάλειμμα στο Wimby!

Αφού έβγαλε απ'τη μέση τον υπερασπιστή του τίτλου και φαβορί και για τη φετινή κατάκτηση του Rogers Cup, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν θα μπορούσε να "κολλήσει" στον Μίλος Ράονιτς.

Με φτερά στα πόδια του απ'τη συγκλονιστική νίκη επί του Νόλε στα ημιτελικά του Σαββάτου, ο Ναδάλ έπαιξε αποφασιστικό τένις απέναντι στον γηπεδούχο πρωταθλητή τον οποίον "καθάρισε" σε κάτι παραπάνω από μια ώρα αγώνα, σε έναν προβλέψιμο τελικό απ'το ξεκίνημά του.

Ο Ισπανός άσος, ήταν σχεδόν τέλειος και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 6-2, 6-2 επί του Ράονιτς ο οποίος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, στον πρώτο τελικό Masters της καριέρας του.

Μόλις στο δεύτερο hard court τουρνουά του στη σεζόν, ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγύρισε ένα ακόμη Masters σε σκληρή επιφάνεια, μετά το Indian Wells τον περασμένο Μάρτη και έδειξε σε όλους ότι έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι έτοιμος να διεκδικήσει Major τίτλους και εκτός χώματος καθώς και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης το οποίο έρχεται ακόμα πιο κοντά μετά τη θριαμβευτική εβδομάδα στον Καναδά...

Αυτός ήταν ο 58ος τίτλος στην λαμπρή καριέρα του Ράφαελ Ναδάλ και ο 8ος στη φετινή σεζόν (4ος Masters) μετά το Σάο Πάολο, το Ακαπούλκο, το Indian Wells, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και φυσικά το Γαλλικό Όπεν!

Παράλληλα, ο Ναδάλ κατέκτησε τον 25ο τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000, αυξάνοντας τη διαφορά απ'τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 21 ενώ στους 14 είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφα ήταν απλά ανίκητος στον τελικό και με εξαίρεση ένα game, όπου έσωσε τριπλό break point του Ράονιτς, δεν απειλήθηκε καθόλου το σερβίς του απ'τον Καναδό.

Αντίθετα, ο αριστερόχειρας απ'τη Μαγιόρκα ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο σερβίς του αντιπάλου του και σημείωσε 4 breaks σε ισάριθμες προσπάθειες (4/4)!

Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, ο Ναδάλ μπήκε αποφασιστικά και πέτυχε το πρώτο του break στο 3ο game (2-1). Συνεχίζοντας να τρέχει τον Ράονιτς και να επιστρέφει τα δυνατά σερβίς του Καναδού, ο Ισπανός πέτυχε και νέο break στο 5ο game (4-1), φτάνοντας με άνεση στο 6-2 σε 32 μόλις λεπτά.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ, όπου ο Ράφα ξεκίνησε με break (1-0) και παρά τα τρία break points του Ράονιτς στο 4ο game (2-1 0/40), κατάφερε να διατηρήσει άσπαστο το σερβίς του, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του και με νέο break στο 7ο game (5-2).

Το τελικό 2-2 ήρθε μετά από 68 λεπτά αγώνα (τέσσερα περισσότερα λεπτά απ'ότι χρειάστηκε η Σερίνα στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο), με τον Ναδάλ να γνωρίζει την αποθέωση απ'τους συμπατριώτες του Ράονιτς στο κατάμεστο κεντρικό court του Uniprix Stadium στο Μόντρεαλ.

Τα στατιστικά του Ράφα ήταν για όσκαρ, με το Νο4 του ταμπλό να τελειώνει το ματς με 17 winners, μόλις 7 αβίαστα λάθη και εξαιρετικά ποσοστά κερδισμένων πόντων απ'το σερβίς (έχασε μόλις 7 πόντους στο σερβίς του)!

"Καταρχήν συγχαρητήρια στον Ράφα που κυριάρχησε σήμερα. Κάνεις μια σπουδαία σεζόν. Νομίζω ότι είναι η πρώτη χρονιά στην καριέρα σου που έχεις καλύτερο ρεκόρ στα hard courts απ'ότι στο χώμα (γέλια). Είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου και είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ" είπε ο Μίλος Ράονιτς στην τελετή απονομής των τροπαίων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Ναδάλ που δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Μίλος για μια σπουδαία εβδομάδα και σεζόν. Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της χρονιάς και για τα επόμενα χρόνια. Ήταν απίστευτη εβδομάδα για μένα. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Είστε απίστευτοι. Θα σας δω σε δύο χρόνια".

Κυριακή 11/08: Τελικός Montreal Masters
4-Nadal (Spain) beat 11-Raonic (Canada) 6-2 6-2
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου