Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ: Με μικρότερο συντελεστή το 2014

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι,
αφού με τους 10.366 βαθμούς η Ομόνοια
θα ήταν τελικά ισχυρή και στα πλέι-οφ.
Η Ομόνοια θα είναι σε ελαφρώς χειρότερη θέση στις επόμενες κληρώσεις της UEFA

Σε ελαφρώς χειρότερη θέση απ’ ό,τι ήταν το καλοκαίρι του 2013 θα βρεθεί σε ένα χρόνο η Ομόνοια στις κληρώσεις τηςUEFA.

Το καλοκαίρι του 2014 θα διαγραφούν οι 1.266 πόντοι της σεζόν 2008-09 (όταν απέκλεισε την ΑΕΚ Αθηνών και ακολούθως αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι) και θα προστεθούν οι μόλις 0.625 της σεζόν 2013-14 (αποκλεισμός από την Άστρα). Έτσι η Ομόνοια θα μπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου με συντελεστή 9.725 βαθμούς, σε αντίθεση με τους 10.366 που είχε φέτος.

Λαμβάνοντας υπόψη τους φετινούς προκριματικούς γύρους και τις βαθμολογίες των ομάδων που έλαβαν μέρος, οι 9.725 βαθμοί (που θα έχει του χρόνου η Ομόνοια) θα την έβαζε ισχυρή μέχρι τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και οριακά στους ισχυρούς του γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή ότι θα συνέβαινε και φέτος αν έπαιζε στους συγκεκριμένους προκριματικούς.

Όμως οι 0.641 βαθμοί που απώλεσε φέτος η Ομόνοια δεν αποκλείεται να παίξουν κρίσιμο ρόλο στις ευρώ-κληρώσεις του 2014, από τη στιγμή που οι πράσινοι διατηρούν συντελεστή κοντά στο όριο των seeded με των unseeded.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Κοιτάζοντας τους συντελεστές των ομάδων που συμμετείχαν στις κληρώσεις της περασμένης Παρασκευής για το Γιουρόπα Λιγκ, γίνεται αντιληπτή η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της φετινής χρονιάς. Με τους 10.366 βαθμούς η Ομόνοια θα ήταν ισχυρή και στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα είχε την ευκαιρία να παλέψει για την πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο απέναντι σε ομάδα ίσης ή χαμηλότερης δυναμικότητας. 

Η χαμένη ευκαιρία γίνεται μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε τη χαμηλή δυναμικότητα της Τρέντσιν, ομάδα που θα έβρισκε μπροστά της η Ομόνοιας στον γ΄ προκριματικό, αν περνούσε τη ρουμανική Άστρα, ομάδα δυσανάλογα ισχυρή για unseeded του β΄ προκριματικού.

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου