Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αλλάζει εικόνα η εντός των τειχών Λευκωσία – Ποια έργα προωθούνται

Σε εκ βάθρων αλλαγή της όψης της παλιάς πόλης, προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, με τον εξωραϊσμό των προσόψεων παλαιών σπιτιών και εργοστασίων και την κατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων.

Δύο μεγάλα έργα προωθεί ο Δήμος Λευκωσίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πρόκειται για την αναβάθμιση της περιοχής του Τακταλά και του Παλιού Δημαρχείου.

Ήδη τα κατασκευαστικά έργα στην περιοχή του Τακταλά, βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την αποκατάσταση και εξωραϊσμό των προσόψεων οικοδομών, ώστε να αναδειχθούν τα κτίρια που θεωρούνται σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας.

Παράλληλα προχωρεί ο επανασχεδιασμός δρόμων και πεζοδρομίων, ενισχύεται ο φωτισμός και διαμορφώνονται μικροί ανοικτοί χώροι, καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος συλλογής ομβρίων υδάτων, ενώ όπου επιτρέπεται θα δημιουργούνται και μικροί χώροι στάθμευσης.

Στην περιοχή του Παλιού Δημαρχείου, θα γίνει συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων οικοδομών κατά μήκος των οδών Αλκιβιάδους, Διονύσου, Λιδίνης, Διογένους, στην Πλατεία Δημαρχείας, Επτανήσου, Ατάλλειας, Σούτσου, Παλιάς Ηλεκτρικής και Αποστόλου Βαρνάβα.

Παράλληλα θα γίνουν μεταξύ άλλων, έργα ανάπλασης δρόμων και πλατειών, νέα πεζοδρόμια και εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου