Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Φόνος εκ προμελέτης ο θάνατος στα Λατσιά

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά τα ευρύματα της ιατροδικαστού κατά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του 42χρονου Ρουμάνου, που εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής στην κατοικία του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο 42χρονος είχε βρεθεί νεκρός το βράδυ Παρασκευής στην κατοικία του στα Λατσιά.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, μετά τη νενομισμένη νεκροτομή όμως, που διενεργήθηκε το Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα στη δεξιά πλευρά του κρανίου του, ενώ η ιατροδικαστής καθόρισε τον θάνατο του 42χρονου οκτώ ώρες μετά την πρόκληση της κάκωσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Αστυνομία εξασφάλισε, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, μαρτυρία ότι την προηγούμενη νύχτα, την Πέμπτη το βράδυ δηλαδή, το θύμα βρισκόταν σε κάποιο χώρο στα Λατσιά με άλλα τρία πρόσωπα. Με βάση αυτή τη μαρτυρία, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε ότι κάποιος κτύπησε στο πρόσωπο το θύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο πεζοδρόμιο και να τραυματιστεί. «Στη συνέχεια εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον 31χρονου ομοεθνή του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη».

Ανακρινόμενος ο 31χρονος έθεσε εαυτόν στη σκηνή, δήλωσε ωστόσο ότι το θύμα καθόταν στην καρέκλα και έπεσε στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ανέφερε μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο ίδιος μετέφερε το θύμα τραυματισμένο στο σπίτι του.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 31χρονου και εξετάζει πλέον υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, έχει εκδοθεί διάταγμα κράτησης για 8 μέρες από το δικαστήριο Λευκωσίας και αναζητούνται τα άλλα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί με τον ύποπτο.

Η Αστυνομία διερευνά τα κίνητρα για το νέο φονικό , ενώ η ιατροδικαστής δεν έχει αναφέρει εάν χρησιμοποιήθηκε κάποιο όργανο για τον τραυματισμό του 42χρονου.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου