Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τελευταίος θέλει να καταθέσει στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία ο Χριστόφιας

-Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή, ζητώντας αλλαγή της ημερομηνίας κατάθεσης του
-Θέλει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί, καθώς οι σύμβουλοι του λείπουν για διακοπές
-Το αίτημα του Δημήτρη Χριστόφια απορρίφθηκε από την τους τρείς δικαστές

Τη δυσφορία του Δημήτρη Χριστόφια, προκάλεσε η ν απόρριψη του αιτήματος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, για αλλαγή της ημερομηνίας κατάθεσης του,ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», ο κύριος Χριστόφιας, ζήτησε πρόσφατα με επιστολή του, την αλλαγή της ημέρας κατάθεσης του, επικαλούμενος λόγους καλής προετοιμασίας, καθώς οι σύμβουλοι του λείπουν για διακοπές και έτσι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για να διαβουλευθεί μαζί τους.

Το πρόγραμμα κατάθεσης μαρτύρων, έχει καταρτιστεί εδώ και ημέρες και η Επιτροπή, δεν φαίνεται διατεθημένη να αλλάξει τις ημερομηνίες, καθώς θα πρέπει το έργο της να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Κύριος Χριστόφιας, πήρε κλήση για τις 22 Αυγούστου, εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιθυμεί να καταθέσει τελευταίος, η τουλάχιστον μετά τον πρώην Διοικητή της ΚΤ, Αθανάσιο Ορφανίδη, αφού την επόμενη ημέρα θα πάρει σειρά, ο κύριος Ορφανίδης και θεωρείται βέβαιο ότι, θα επιρρίψει βαρύτατες ευθύνες στον κύριο Χριστόφια.

Την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του Αθανάσιου Ορφανίδη, στις 24/8/2013, θα καταθέσει ο νυν Διοικητής της ΚΤ, Πανίκος Δημητριάδης, ενώ τελευταίος έχει οριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πάντως δεν αποκλείεται, ο κύριος Χριστόφιας, να αποστείλει εκ νέου επιστολή, πιθανόν και σήμερα, εμμένοντας στο αίτημα του για αλλαγή στην ημερομηνία κατάθεσης του.
Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου