Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

EUROPA LEAGUE: Με Νις Γαλλίας ο Απόλλωνας

Η ομάδα της Νις όπως παρατάχθηκε σε φετινό φιλικό παιχνίδι
Την Γαλλική Νις θα αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας για τα play - off του Europa League. 

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 22 Αυγούστου στο ΓΣΠ ενώ ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στις 29 Αυγούστου στη Γαλλία. 

Σίγουρα δύσκολη αποστολή αλλά τηρουμένων των αναλογιών είναι μια ομάδα με την οποία διατηρεί τις δικές του ελπίδες ο κυπελλούχος.

Iδρύθηκε το 1904 υπό την ονομασία Ζυμνάστ Κλαμπ ντε Νις και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου. Μαζί με τις Μαρσέιγ, Μονπελιέ, Ρεν, και Σοσό, η Νις είναι η μοναδική ομάδα που να έχει λάβει μέρος στην πρώτη σεζόν του 1932–33 και να αγωνίζεται στην κατηγορία ακόμη και σήμερα.

Η ομάδα έχει κατακτήσει τέσσερεις φορές την Λιγκ , αλλά με πιο πρόσφατη το 1959 και τρεις φορές το Κύπελλο Γαλλίας (1952, 1954, 1997). Η Νις σημείωσε τις περισσότερες επιτυχίες της την δεκαετία του 1950 με την ομάδα να έχει προπονητές όπως οι Νυμά Αντουάρ, ο Άγγλος Γουίλιαμ Μπέρι, και Ζαν Λουσιανό.

Η Νις τερμάτισε τέταρτη στο περασμένο πρωτάθλημα Γαλλίας, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές αλλά με πιο πρόσφατη το 1959. Στο παλμαρέ της έχει και τρία τρία Κύπελλα της χώρας (1952, 1954, 1997), αλλά και τίτλους σε 2η και 3η κατηγορία της Γαλλίας.

Ο τελευταίος τίτλος της ομάδας ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας το 1997 μετά από νίκη επί της Γκανγκάμπ με 4–3 στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό. Τα χρώματα της Νις είναι το κόκκινο και το μαύρο.

Προπονητής της είναι ο Κλοντ Πιέλ. Το ρόστερ της κατά μεγάλο ποσοστό αποτελείται από Γάλλους, ενώ υπάρχουν παίκτες από διάφορες εθνικότητες. Το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο (10/08) και ο πρώτος της αγώνας θα είναι κόντρα στη Λιόν.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας είναι www.ogcnice.com

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου