Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κ. Κουτσοκούμνης: «Να κάνουμε όλοι μια νέα αρχή»

Άρχισαν σήμερα το πρωί οι εργασίες του 17ου Ετήσιου Σεμιναρίου Διαιτησίας, το οποίο διεξάγεται στο Hilton Park.

Τις εργασίες του Σεμιναρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

«Κάθε νέα σεζόν, αποτελεί για όλους μας μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνουμε μια νέα αρχή. Μας περιμένει μια μεγάλη αγωνιστική περίοδος, με 36 αγωνιστικές και αγώνες κυπέλλου. 

Οφείλουμε όλοι μας, Ομοσπονδία και διαιτητές, να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να βελτιώσουμε το χώρο στον οποίο βρισκόμαστε», είπε απευθυνόμενος προς τους διαιτητές και τους εκπαιδευτές τους ο κ. Κουτσοκούμνης, για να προσθέσει: «Το κριτήριο το δικό μας από αυτό των παραγόντων των ομάδων είναι διαφορετικό. Δεν έχουμε παράπονο από την απόδοση σας στην περσινή σεζόν. Η διαιτησία έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθείτε.

Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη αυτό δεν αναιρείται από την απόφαση μας να φέρουμε ξένους διαιτητές στον τελικό του Κυπέλλου. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις τις οποίες πρέπει να παίρνουμε ως Ομοσπονδία και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτές, έχοντας σφαιρική γνώση για κάποια δεδομένα και γεγονότα».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ Χανς Ρέικβαρτ, ανέφερε:

''Βρισκόμαστε εδώ με στόχο να βελτιωθούμε ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και θέλω να αναφέρω κάτι για το θέμα αυτό και εγώ: Η Ομοσπονδια, η Επιτροπή Διαιτησίας, εγώ προσωπικά, έχουμε την ευθύνη για την ασφάλειας σας και για αυτό λήφθηκε η απόφαση για ξένους διαιτητές. Η απόφαση εκείνη, καμιά σχέση είχε με την ποιότητα ή τις ικανότητες σας ως Κύπριοι διαιτητές. Το θέμα αυτό για εμένα τώρα έχει τελειώσει και βλέπουμε μπροστά για την επόμενη σεζόν'.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Λεόντιος Τράττος, είπε:

"Θεωρούμε τη συνέχιση της συνεργασίας της ΚΟΠ με τους κ. Ρέικβαρτ και Ουίλεμπεργκ ως τη βάση για ακόμη περισσότερη βελτίωση της διαιτησίας μας. Θα συνεργαστούμε με προθυμία με την ΚΟΠ και την Επιτροπή Διαιτησίας για τη βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας μας. Αυτός είναι ο κοινός στόχος όλων μας".

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite και Elite Development και εκτός από το FIFA Fitness Test , περιλαμβάνει θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα καθώς και προπόνηση των διαιτητών.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου