Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ATP: Λύγισε τον θριαμβευτή του Λονδίνου


Ο περήφανος αλλά μεθυσμένος ακόμα απ'το νέκταρ της επιτυχίας πριν από έναν μήνα στο Wimbledon, Άντι Μάρει, επιβεβαίωσε την ανετοιμότητά του στο πρώτο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας για το "δικό του" US Open και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ για τον 3ο γύρο του Montreal Masters, απ'τον ικανό για το... καλύτερο Έρνεστς Γκούλμπις!
Όχι ότι ήταν απίθανο να συμβεί, ειδικά μετά την πολύ αγχωτική του πρεμιέρα στο Μόντρεαλ αλλά σίγουρα ο αποκλεισμός του Άντι Μάρει, μόλις απ'τον 3ο γύρο της Masters διοργάνωσης, δημιουργεί τριγμούς στο ταμπλό, το κάτω μέρος του οποίου, πλέον, μένει "γυμνό" και ανεκμετάλλευτο...

Ο 26χρονος Σκωτσέζος, στο πρώτο του τουρνουά μετά την ιστορική νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon Championships, πριν από έναν μήνα, γνώρισε οδυνηρή ήττα απ'τον Έρνεστς Γκούλμπις με 6-4, 6-3 και έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή της κατάταξης που είναι και ο επόμενος μεγάλος του στόχος, φεύγοντας απ'τον Καναδά με μόλις 90 βαθμούς κέρδος...

Το Νο2 του ταμπλό, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών και το γεγονός εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Έρνεστς Γκούλμπις ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Μάρει, στην έκτη τους συνάντηση στο tour.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο εκρηκτικός Λετονός βγάζει εκτός συνέχειας έναν ακόμη seeded του ταμπλό, μετά και τη σπουδαία νίκη στο 2ο γύρο επί του Νο13, Φάμπιο Φονίνι και ετοιμάζεται για έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα στα προημιτελικά, απέναντι σε έναν εκ των Ντελ Πότρο-Ράονιτς.

Από την  άλλη, ο Μάρει είχε ήδη δείξει δείγματα ανετοιμότητας την χθεσινή του πρεμιέρα στο τουρνουά, απέναντι στον Μαρσέλ Γκρανογέρ (6-4, 7-6), επιβεβαιώνοντας έτσι την κακή παράδοση που έχει στο επόμενο τουρνουά μετά από έναν θρίαμβο.

Ο Μάρει δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία απ'τις δύο ευκαιρίες που είχε για break και το πλήρωσε λίγο αργότερα, όταν ο Γκούλμπις δημιούργησε 3 set points, την ώρα που ο Βρετανός σέρβιρε στο 5-4 για να παραμείνει στη διεκδίκηση του εναρκτήριου σετ.

Τελικά, ο Γκούλμπις Νο38 της παγκόσμιας κατάταξης εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία του και έκλεισε το 1ο σετ με 6-4 σε 45 λεπτά.

Ο 25χρονος Λετονός μπήκε πολύ δυνατά και στο 2ο σετ, πετυχαίνοντας το break στο 4ο game (3-1) και παρότι ο Μάρει κατάφερε να το πάρει πίσω γρήγορα (3-2), ο Γκούλμπις συνέχιζε να πιέζει το σερβίς του αντιπάλου του και πέτυχε και δεύτερο break στο 8ο game (5-3) που ήταν και το καθοριστικό.

Πλέον, ο Μάρει στρέφει το ενδιαφέρον του στα διπλά αλλά και στο Μasters του Σινσινάτι που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα, εκεί όπου θα προσπαθήσει να φορμαριστεί ενόψει της υπεράσπισης του τίτλου του στη Νεα Υόρκη στις 26 Αυγούστου.

Πέμπτη 08/08: 3ος γύρος Montreal MastersPospisil (Canada) beat 5-Berdych (Czech Republic) 7-5 2-6 7-6(5)
Gulbis (Latvia) beat 2-Andy Murray (Britain) 6-4 6-3
Matosevic (Australia) beat Paire (France) 7-6(7) 6-7(10) 6-3
4-Nadal (Spain) beat 15-Janowicz (Poland) 7-6(6) 6-4

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου