Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

EUROPA LEAGUE: Με Ζούλτε Βάρεγκεμ ο ΑΠΟΕΛ (videos)

Το εμπόδιο της Βελγικής Ζούλτε Βάρεγκεμ θα κληθεί να ξεπεράσει ο ΑΠΟΕΛ για να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 22 Αυγούστου στο Βέλγιο ενώ ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στις 29 Αυγούστου στο ΓΣΠ.

Δύσκολη κλήρωση αλλά ο καλός ΑΠΟΕΛ μπορεί να περάσει.

Το προφίλ της Ζούλτε:

- Η Βελγική ομάδα προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και το ΑΠΟΕΛ. Αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν με δύο ήττες, 3-0 και 2-0 αντίστοιχα.

- Πέρσι έκανε φοβερή σεζόν αλλά έχασε στο τσακ το πρωτάθλημα από την Άντερλεχτ την οποία δεν κατάφερε να κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική.

-Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2001 με τη συγχώνευση των Zultse VV και KSV Waregem, φτάνοντας πρώτη φορά τόσο κοντά στον τίτλο την σαιζόν που ολοκληρώθηκε. Εστω κι αν τελικά δεν τα κατάφερε, οι φίλαθλοί της βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν, δημιουργώντας υποδοχή ηρώων στους παίκτες, όταν εκείνοι επέστρεψαν έστω και σαν δευτεραθλητές, μετά την ισοπαλία με την Αντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική.

- Το Βελγικό πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η Ζούλτε μετρά δύο στα δύο αφού κέρδισε την Λίρς εκτός έδρας με 1-2 και την Κότρικ 1-0 εντός. Επόμενο της παιχνίδι είναι την Κυριακή κόντρα στην Κλάμπ Πριζ.

- Προπονητής της είναι ο Βέλγος Φράνκι Ντιούρι ο οποίος βρίσκεται από το 2001 στον πάγκο της, με εξαίρεση μια σεζόν. Από την ίδρυση της δηλαδή έχει τον ίδιο προπονητή. Ο Ντιούρι ήταν και για πολλά χρόνια προπονητής στην Zultse VV, την μία από τις δύο ομάδες απ' όπου προήλθε η συγχώνευση.

- Πρώτος σκόρερ της ομάδας στην περσινή σεζόν ήταν ο Σενεγαλέζος Mbaye LEYE με 17 γκολ και δεύτερος ο Γάλλος Franck BERRIER με 14. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι ο νεαρός μεσοεπιθετικός Thorgan Hazard, μικρότερος αδελφός του αστέρα της Chelsea Eden Hazard. Αγωνίζεται δανεικός από την Τσέλσι.

- Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αιντχόβεν η Ζούλτε είχε περίπου 7 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. 50 χιλιόμετρα απέχει το Βάρεγκεμ από την πρωτεύουσα του Βελγίου και το γήπεδο της Άντερλεχτ όπου θα γίνει το ματς.

- Έδρα της ομάδας είναι το Regenboogstadion, χωριτικότητας 10.000 θεατών αλλά δεν πληροί τα κριτήρια της UEFA. Έτσι το ματς με τον ΑΠΟΕΛ αναμένεται να γίνει στο γήπεδο της Άντερλεχτ,το Constant Vanden Stock στο οποίο έπαιξε και κόντρα στην Αϊντχόβεν.

- H 2η θέση που κατέκτησε πέρσι είναι η πιο ψηλή στην σύντομη ιστορία της. Μετρά ένα κύπελο Βελγίου το οποίο κατέκτησε την σεζόν 2004-05. Πήρε επίσης το πρωτάθλημα β΄κατηγορίας την περίοδο 2004-05.

- Την σεζόν 2006-07 συμμετείχε ως κυπελλούχος για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στο Europa League.Απέκλεισε στα προκριματικά την Λοκομοτίβ Μόσχας ενώ στον όμιλο έπαιξε με Αούστρια Βιέννης, Σπάρτα Πράγας, Εσπανιόλ και Άγιαξ και κατάφερε να τερματίσει 3η και να περάσει στη φάση των 32. Εκεί αποκλείστηκε όμως από την Νιούκαστλ.

- Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι www.svzw.be.

Δείτε την ήττα της Ζούλτε από την Αιντχόβεν με 0-3 για τον επαναληπτικό του γ΄προκριματικού του Champions League.



Η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Λιρς:



Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου