Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ομόνοια: «Χρειαζόμαστε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τα κριτήρια Σεπτεμβρίου»

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Στέλιος Μυλωνάς, αναφορικά με την προσπάθεια που θα καταβάλει η ομάδα για να μπορέσει να περάσει με επιτυχία τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο.



Η ενημέρωση από Ομόνοια:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την προσπάθεια που έκαναν για να περάσουμε τα κριτήρια Ιουνίου. Τα κριτήρια Μαρτίου τα περάσαμε αποκλειστικά με τη βοήθεια του κόσμου μας, αυτά του Ιουνίου ήταν ένας συνδυασμός της προσπάθειας που έκανε η διοίκηση και ο κόσμος. Χρειαζόμαστε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια ευρώ για κριτήρια Σεπτεμβρίου.

Τονίζω ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει και φέτος πλεονασματικό προϋπολογισμό, όμως το πλεόνασμα θα πάει στις παλιές οφειλές του Σωματείου μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της, πάντα σε συνδυασμό με αυτά που κάνουμε και θα κάνουμε ως διοίκηση, για να μπορέσουμε να περάσουμε τα κριτήρια. Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια ως διοίκηση, αλλά προχωρούμε σε αρκετές ενέργειες και μελετούμε πολλές άλλες».

Για τους τρόπους που ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να βοηθήσει το Σωματείο μας, ο πρόεδρος ανέφερε:

«Η υπηρεσία ΟΜΑΔΑ είναι σημαντική πηγή εσόδων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επωφελείται γύρω στις 50.000 ευρώ τον χρόνο, έχοντας 3000 συνδρομητές. Αν αυτός ο αριθμός γίνει 100.000 ευρώ, που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει διότι μόνο 2 ευρώ τον μήνα μπορεί να δώσει ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, τότε θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια για το Σωματείο μας».

«Τα εισιτήρια διαρκείας είναι ένα μεγάλο «όπλο». Ξεπεράσαμε τις 6500 εισιτήρια διαρκείας. Οι δυνατότητες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι για πολύ περισσότερα. Αν πάμε στις 8500 εισιτήρια, τότε θα εισπράξουμε άλλες 400.00 ευρώ».

«Με τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια στο Σωματείο. Το πρώτο προϊόν που έρχεται από αυτά που σκοπεύουμε να λανσάρουμε στην αγορά είναι το ενεργειακό ποτό, από το οποίο μπορούμε να έχουμε σημαντικά έσοδα. Θα έρθουν και άλλα προϊόντα, όμως χρειάζεται χρόνος. Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μίας ασφαλιστικής εταιρίας, ενώ προσπαθούμε να φέρουμε και καφέ ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως και κάποια άλλα προϊόντα τα οποία επεξεργαζόμαστε. Θα συνεχίσουμε με αυτή τη φιλοσοφία. Θέλουμε η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι ανεξάρτητη οικονομικά. Με αυτά τα βήματα, θα βοηθήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να απεγκλωβιστεί από τα προβλήματα που ενδεχομένως να έχει. Μειώνονται τα εισοδήματά μας από αλλού (όπως χορηγίες λόγω της οικονομικής κρίσης), γι’ αυτό και προσπαθούμε με τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αυξήσουμε τα έσοδά μας».

«Όσο αφορά τα μέλη, τα 1999 μέλη που έχουμε τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά 635 που είναι αυτά τα μέλη που έχουν χρόνια να πληρώσουν και θα διαγραφούν. Υπάρχουν περίπου 1000 μέλη που δεν είναι πλήρως τακτοποιημένα, επομένως ένα ποσό 15.000 ευρώ τον μήνα που κανονικά θα έπρεπε να εισπράττουμε και δεν το εισπράττουμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό, που θα μας βοηθήσει».

«Οι εντολές που έχουμε πάρει από την Γενική Συνέλευση, είναι η οικονομική εξυγίανση του Σωματείου μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και βάση αυτού του πλάνου προχωρούμε. Ο προϋπολογισμός που έγινε είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

«Για φέτος χρειαζόμαστε επιπλέον 2.5 εκατομμύρια ευρώ, πέραν του προϋπολογισμό μας, για να καλύψουμε τις παλιές μας υποχρεώσεις. Κάθε φορά που περνούμε τα κριτήρια πέφτει και το χρέος του Σωματείου μας, όχι αισθητά, αλλά πέφτει».

«Δεν έχουμε καταφέρει να πωλήσουμε όλους τους λαχνούς των 20 ευρώ που εκδώσαμε. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε».

ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

- Ένας από τους λόγους που παίζουμε φιλικά παιχνίδια σε άλλες επαρχίες, είναι και το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι παντού, σε όλη την Κύπρο. Όλος ο κόσμος θέλει να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν θα έχουμε οικονομικό όφελος από αυτό, αλλά θα έχουμε άλλα οφέλη διότι κερδίζουμε τον κόσμο μας. Είναι απόφασή του Δ.Σ. να παίζουμε παιχνίδια και σε άλλες πόλεις.

- Θα πρέπει να στηρίξουμε τα επίσημα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Green Boutique και στο Online Shop, καθώς αυτά φέρνουν επιπλέον έσοδα στο Σωματείο μας.

- Μελετούμε και κάποιους άλλους τρόπους για το οικονομικό κομμάτι και μαζί με τις εισηγήσεις που λαμβάνουμε από τον κόσμο μας, θα προχωρήσουμε σε κινήσεις με στόχο να αυξήσουμε τα έσοδα της ομάδας μας.

- Στις αρχές Οκτωβρίου θα μεταβούμε στο Λονδίνο για ένα Gala Dinner, καθώς φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που διαμένουν εκεί μας έχουν προσκαλέσει. Όπου χρειαστεί να πάμε, θα πάμε για να βοηθήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι εφικτός ο στόχος να μαζέψουμε 1,2-1,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του κόσμου μας».

- Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος μας είναι πικραμένος από τον αποκλεισμό, όμως η σωτηρία και η ενότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πάνω απ’ όλους και όλα.

- Επειδή είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ επιβιώνουμε, αν ήμασταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν θα επιβιώναμε.

- Υπολογίσαμε 500.000 ευρώ από τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη και εισπράξαμε 375.000 ευρώ, άρα χάσαμε 125.000 ευρώ τα οποία θα βρούμε. Δεν είναι τόσο μεγάλο ποσό για να μην το βρούμε».

- Το μόνο που ήταν μεταβλητό στον φετινό μας προϋπολογισμό ήταν τα έσοδα που θα είχαμε από την Ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Επομένως, είναι μικρό το κόστος μας όσο αφορά τον αποκλεισμό πάνω στον προϋπολογισμό μας».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχουν εξοφληθεί οι ακόλουθοι:

Ντάβιντσον
Μπριάν Μπεργκουνιού
Ερνάν Ρενγκίφο
Γιώργος Λοΐζου
Ντράγοσλαβ Γέβριτς
Νόελ Κασέκε
Λούα Λούα
Τίμο Βέντσε
Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ηλίας Χαραλάμπους
Νταβίντ Μπεν Νταγιάν
Τάκης Λεμονής
Γιώργος Παναγή
Βίκτορ Εσπασαντίν
Αντρέας Νικολάου
Οζ Ράλι

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ
Ιάγο Μποουθόν
Χοσέ Ρουέδα (υπάρχει απόφαση ότι πρέπει να πληρώσουμε 350.000 ευρώ και διαπραγματευόμαστε μαζί του για να τον αποπληρώσουμε με δόσεις)
Γιάννος Οκκάς
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ
Κωνσταντίνος Μακρίδης
Αντώνης Γιωργαλλίδης
Χρίστος Καρυπίδης
Νεόφυτος Λάρκου
Ντούσαν Μπάγεβιτς
Στάθης Αλωνεύτης
* όπως και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές.

Για την προσπάθεια μετεγγραφικής ενίσχυσης με νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 21 χρόνων:

«Θα φέρουμε παίκτες κάτω των 21 χρόνων για να προετοιμαστούμε τόσο για τη φετινή περίοδο όσο και μελλοντικά. Ένας παίκτης για να μπει στην ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται χρόνο. Επομένως, θα φέρουμε νεαρούς παίκτες, είτε για δοκιμαστικά, είτε για άμεση εργοδότηση. 

Πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 31 Αυγούστου, μέχρι να καταλήξουμε στο ποιοι θα αποκτηθούν, ποιοι από αυτούς θα μείνουν στην ομάδα και ποιοι θα πάνε με υποσχετική. Είναι χαμηλού κόστους μετεγγραφές. Οι προπονητές μας έχουν κάνει σκάουτινγκ αυτούς τους παίκτες που θα φέρουμε».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου