Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ATP: Δύσκολη πρόκριση για Νόλε!


Συγκλονιστικό τέλος είχε η 4η ημέρα του Montreal Masters καθώς, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό του Άντι Μάρει νωρίτερα, λίγο έλειψε τον Καναδά να αποχαιρετήσει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος χρειάστηκε να παλέψει για να ανατρέψει το σκορ απέναντι στον εμπνευσμένο Ντένις Ιστόμιν, παραμένοντας σε τροχιά Ναδάλ στο τουρνουά.

Λίγες ώρες μετά την δύσκολη πρόκριση του Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά και τον απρόσμενο αποκλεισμό του Άντι Μάρει στον 3ο γύρο, ο πρώτος της παρέας, Νόβακ Τζόκοβιτς, κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφες τις ελπίδες του για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο Μόντρεαλ, ξεπερνώντας πολύ δύσκολα τον σκόπελο του Ντένις Ιστόμιν.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, μετά από μια πολύ κακή εκκίνηση στο τελευταίο ματς της ημέρας την Πέμπτη, βρήκε το δρόμο της επιτυχίας και με 2-6, 6-4, 6-4 επί του Ουζμπέκου, έκλεισε θέση στην προημιτελική φάση του Rogers Cup, εκεί όπου θα συναντήσει τον Ρισάρ Γκασκέ.

Το Νο1 του ταμπλό, έχοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό Ντένις Ιστόμιν, διατήρησε τη ψυχραιμία του μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ και πάλεψε σκληρά για να βρει τον καλό του εαυτό ο οποίος στο τέλος τον οδήγησε σε μια απρόσμενα δύσκολη επικράτηση.

Ο 26χρονος Νόλε, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τον 26χρονο Ιστόμιν, Νο60 της παγκόσμιας κατάταξης με τον πρωταθλητή απ'το Ουζμπεκιστάν να πραγματοποιεί την εμφάνιση της καριέρας του, χωρίς ωστόσο αυτο να είναι αρκετό για να πετύχει τη σπουδαιότερη νίκη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Ιστόμιν αιφνιδίασε απόλυτα τον Σέρβο και με δύο breaks έφτασε στο εντυπωσιακό 6-2, χωρίς μάλιστα να απειληθεί το εκπληκτικό του σερβίς.

Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς ανέβασε την απόδοσή του και χάρη στο break που πέτυχε στο 5ο game (3-2), κατάφερε να ισοφαρίσει στα σετς με 6-4 στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Η σκληρή μάχη συνεχίστηκε στο καθοριστικό σετ, με τον Νόλε να πετυχαίνει το πολυπόθητο break στο 7ο game και στη συνέχεια διατηρώντας σχετικά εύκολα το σερβίς του, έφτασε στη νίκη μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά αγώνα.

Πλέον, ο Τζόκοβιτς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρισάρ Γκασκέ στα προημιτελικά μετά και τη νίκη του Γάλλου, Νο7 του ταμπλό με 1-6, 6-3, 6-3 επί του 9-Κέι Νισικόρι.

Μετά τη δύσκολη νίκη του, ο Τζόκοβιτς φόρεσε μια περούκα και χόρεψε (για λίγο) στους ρυθμούς του get lucky.

Ελάχιστες στιγμές αργότερα, υπέγραψε στην κάμερα με το συμβολικό "Get Lucky. Love you Montreal".

Πέμπτη 08/08: 3ος γύρος Montreal Masters7-Gasquet (France) beat 9-Nishikori (Japan) 1-6 6-3 6-3
11-Raonic (Canada) beat 6-Del Potro (Argentina) 7-5 6-4
Davydenko (Russia) beat Bogomolov Jr (Russia) 6-4 6-3
Pospisil (Canada) beat 5-Berdych (Czech Republic) 7-5 2-6 7-6(5)
Gulbis (Latvia) beat 2-Andy Murray (Britain) 6-4 6-3
Matosevic (Australia) beat Paire (France) 7-6(7) 6-7(10) 6-3
4-Nadal (Spain) beat 15-Janowicz (Poland) 7-6(6) 6-4

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου