Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Καρχαρίας μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης


Το σκυλόψαρο mustelus canis ζει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Νέα Αγγλία και τον Κόλπο του Μεξικού, ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας και της Βορείου Αργεντινής.

Σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στους βιοτόπους του ο υπόγειος της Νέας Υόρκης ή καλύτερα κανένα σιδηροδρομικό δίκτυο επί γης. 

Κι όμως οι επιβάτες του τρένου με προορισμό το Κουίνς της Νέας Υόρκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, βρήκαν ένα τέτοιο σκυλόψαρο κάτω από τα καθίσματα.

Ο Μπράντον Σάντζεζ, είκοσι ετών, εντόπισε το νεκρό κήτος με μήκος περίπου 1,5 μ. στο σταθμό της Κανάλ Στριτ. Ετρεξε με ένα φίλο του στο εσωτερικό του βαγονιού, αψηφώντας τη δυσωδία, το φωτογράφισε και επιβιβάστηκε σε άλλο βαγόνι. Δεν είπε λέξη στο προσωπικό του σιδηροδρόμου. Πολύ μακρύτερα, στο σταθμό Κουίνσμπορο Πλάζα, ένας επόπτης έστειλε στο κέντρο ένα μήνυμα για το οποίο δεν υπήρχε κώδικος «Καρχαρίας στο βαγόνι 8994». Λίγα τετράγωνα πιο μακριά, κοντά στη λεωφόρο της Αστόρια, ο επόπτης επιθεώρησε το κουφάρι, κατέγραψε ότι το ζώο είχε αποβιώσει, το έβαλε σε μία μαύρη πλαστική σακούλα και το πέταξε.

Παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο έφτασε το σκυλόψαρο μέχρι το σύστημα του υπογείου της Νέας Υόρκης. «Δεν γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να το ερευνήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Υπηρεσίας Μεταφορών. Οι άλλοι επιβάτες άρχισαν να αναπτύσσουν διάφορες θεωρίες. Μήπως είχε απλά χαθεί στη δαρβινική άβυσσο του υπογείου του Μεγάλου Μήλου, όπου τα ενίοτε συμπαθή τρωκτικά είναι πάρα πολλά.

 Μήπως θα κατέληγε στα μαγειρεία της Τσάιναταουν, όπου η σούπα πτερυγίου καρχαρία είναι βασικό έδεσμα; Μήπως ήταν η ψαριά της ημέρας, που για άγνωστο λόγο εγκαταλείφθηκε στο τρένο; Κάποιοι επιβάτες θεώρησαν ότι πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο, καθώς συνέπεσε με το αφιέρωμα στους καρχαρίες του Discovery Channel. Η εκπρόσωπος του καναλιού Λόρι Γκόλντμπεργκ σημείωσε: «Δεν μας φαίνεται καθόλου αστείο και δεν συνδέεται με το αφιέρωμα».

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου