Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ζωή σε 18χρονο Ελλαδίτη έδωσε ο Γιώργος Αλαμπρίτης


Ζωή με το θάνατό του έδωσε ο Γιώργος Αλαμπρίτης από τη Λάρνακα, μετά από την απόφαση των γονιών του για μεταμόσχευση των οργάνων του. Την Τετάρτη, γύρω στις 10 το βράδυ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση της καρδιάς του άτυχου νέου, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, o 19χρονος Γιώργος Αλαμπρίτης έδωσε ξανά ζωή σε ένα 18χρονο αγόρι από την Ελλάδα, που για τρία ολόκληρα χρόνια ήταν καθηλωμένο στο κρεβάτι, με τεχνητή υποστήριξη, περιμένοντας να βρεθεί συμβατή καρδιά.

Λίγο πριν κλείσει τα μάτια για την εγχείρηση, ο 18χρονος νέος, κοίταξε την αναισθησιολόγο του και την ρώτησε «άραγε θα ξυπνήσω;». Τελικά η εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δίνοντας τέλος στο δράμα των γονιών του 18χρονου, αλλά και στην αγωνία του ίδιου για τη ζωή του.

Το επόμενο κιόλας πρωί, συγκεκριμένα στις 5 τα ξημερώματα, ξύπνησε και αποσωληνώθηκε. Τόσο οι γονείς όσο και οι ιατροί της κλινικής ήταν συγκινημένοι από την επιτυχία της εγχείρησης, αλλά και από την ιστορία του νεαρού Κύπριου Γιώργου Αλαμπρίτη, με την καρδιά του οποίου θα ζει από σήμερα ένας άλλος νέος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου