Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου πρέπει να αντικατασταθούν οι πινακίδες σε 41.494 οχήματα

Επιπρόσθετα, ισχύει αυστηρός έλεγχος στην κατασκευή, ανάρτηση πινακίδων που γίνονται μόνο στα εγκεκριμένα συνεργεία που αναλαμβάνουν και την ευθύνη.

Με νέες πινακίδες βάσει της νέας νομοθεσίας θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες 41.494 οχήματα (μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, ταξί και φορτηγά) μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, με βάση το νέο σύστημα για τις πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων που τέθηκε σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Νέου τύπου πινακίδες τοποθετούνται πλέον σε όλα τα νεοεγγραφεντα οχήματα και δεν επηρεάζονται τα ήδη εγγεγραμμένα.

Για τον σκοπό αυτό, οι αριθμοί εγγραφής σταμάτησαν να εκδίδονται στη σειρά που ήταν και ξεκίνησαν με τα ψηφία ΜΑΑ. Πλέον τα ψηφία των αριθμών εγγραφής θα περιλαμβάνουν μόνο τα 12 κοινά στο ελληνικό και λατινικό αλφάβητο γράμματα.

Επίσης με το νέο σύστημα ισχύουν σημαντικές αλλαγές στα χρώματα και μεγέθη των πινακίδων για τις διαφορές κατηγορίες οχημάτων και χρήσης τους.

Τέλος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι πινακίδες όλων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα είναι άσπρες, των ταξί και φορτηγών κίτρινες, χωρίς το Τ, και των οχημάτων ενοικίασης κόκκινες χωρίς το Ζ.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου