Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

#OpTurkey: Η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού της χώρας και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες, παραβιάστηκαν από τους χακτιβιστές

anonymous hacktivists #OpTurkey: Η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού της χώρας και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες, παραβιάστηκαν από τους χακτιβιστές
Οι Anonymous και η ομάδα Syrian Electronic Army (SEA) προχώρησαν σε μια σοβαρή επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά της τουρκικής κυβέρνησης, εξαιτίας της βίας της αστυνομίας κατά των ειρηνικών διαδηλωτών.
Οι Anonymous με το ψευδώνυμο στο @AnonsTurkey και η ομάδα SEA παραβίασαν την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (basbakanlik.gov.tr​​) της χώρας και έθεσαν σε κίνδυνο
 τα δεδομένα από το διακομιστή.
Το μήνυμα των Anonymous έχει ως εξής:<…>
“Turkish Gezi Resistance is one of the most noble social uprising in recent history. The Turkish people, the women, the children, the young and the old, long oppressed by the all powerful regime, are now well awake. Fear changed sides: the Turkish people are not afraid, the oppressors are. Turkish people are realizing their potential as free human beings, and unbeforeseen soul healing is happening.”
Οι Anonymous θα πρέπει επίσης να έχουν στην κατοχή τους διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς τηλεφώνου. Ωστόσο, δεν δημοσίευσαν όλα τα δεδομένα. Εν τω μεταξύ, η ομάδα Syrian Electronic Army επιτέθηκε στην ίδια ιστοσελίδα και διέρρευσε περισσότερες από 60 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς  πρόσβασης.
Οι χακτιβιστές παραβίασαν μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες όπως την kys.rshm.gov.tr​​, την  gatab.gov.tr ​​και άλλες.
Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς ζήτησε συγγνώμη για την αντίδραση της αστυνομίας στις αρχικές διαμαρτυρίες. Ωστόσο, οι Τούρκοι διαδηλωτές έχουν απορρίψει την απολογία της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Source: secnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου