Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία

Ο γαλλικός ραδιοσταθμός Europe 1 επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι εδώ και 24 ώρες δεν έχει νέα από δύο δημοσιογράφους του, οι οποίοι κατευθύνονταν προς το Χαλέπι στη Συρία.

"Πρόκειται για τον Ντιντιέ Φρανσουά, δημοσιογράφο έμπειρο σε ευαίσθητες περιοχές, και τον Εντουάρ Ελιά, φωτογράφο», διευκρίνισε ο ραδιοσταθμός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις γαλλικές αρχές, οι οποίες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιαπωνία, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απαίτησε σήμερα «την άμεση απελευθέρωση» δύο γάλλων δημοσιογράφων που είναι αγνοούμενοι στη Συρία, απαντώντας σε μια ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Τόκιο.

"Ζητώ οι δημοσιογράφοι αυτοί να απελευθερωθούν αμέσως», δήλωσε ο πρόεδρος χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους ούτε τα μέσα ενημέρωσης για τα οποία εργάζονται, αλλά επιβεβαιώνοντας πως «έχει πράγματι χαθεί η επαφή με δύο δημοσιογράφους χωρίς να ξέρουμε ακόμη επακριβώς τις συνθήκες».

Οι δημοσιογράφοι «δεν είναι αντιπρόσωποι κάποιου κράτους, είναι άνθρωποι που εργάζονται για να μπορεί ο κόσμος να παίρνει πληροφορίες», δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

"Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δημοσιογράφοι και επ' ουδενί ως στοιχεία τα οποία μπορεί να απειληθούν για να βλαφτεί ένα κράτος», τόνισε.

"Ο Τύπος πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί στη Συρία για να δίνει τις πληροφορίες τις οποίες περιμένει ολόκληρος ο κόσμος» γι' αυτά που συμβαίνουν εκεί, επέμεινε ο γάλλος πρόεδρος.


Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου