Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τραβήξτε ακόμη μία καρέκλα στο Εθνικό Συμβούλιο – Ο Κουτσού ανακοινώνει προσχώρηση στη Συμμαχία Πολιτών


Όπως είχε μεταδώσει το newsit.com.cy, στόχος ήταν η προσχώρηση του Νίκου Κουτσού στις τάξεις της Συμμαχίας Πολιτών, του Γιώργου Λιλλήκα, πριν από τις 16 Ιουνίου. Την Κυριακή 9/6/2013, όπως πληροφορούμαστε τελικά θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση για τον Νίκο Τσουκού, τον Στέλιο Αμερικάνο και άλλα πρώην στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ.


Η ανακοίνωση είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή 7/6/2013, εντούτοις, λόγω υποχρεώσεων κάποιων εκ των πρώην στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ, η επίσημη είσοδος τους στη Συμμαχία Πολιτών, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή.

Από εκεί και έπειτα, η Συμμαχία Πολιτών θα αναμένει την πρόσκληση από το Προεδρικό για συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο, αποκτώντας πλέον ενημέρωση από πρώτο χέρι, σε θέματα που αφορούν τους κρίσιμους χειρισμούς σε Κυπριακό και οικονομία.

Λόγω του Βουλευτικού του αξιώματος ο Νίκος Κουτσού, δεν θα διεκδικήσει θέση αξιωματούχου στο Κίνημα, παρά μόνο συμμετοχής στην Ανώτατη Πολιτική Σύγκλητο, η οποία θεωρείται ως το εκτελεστικό όργανο της Συμμαχίας.

Μαζί με τον Στέλιο Αμερικάνο, κάποια, άλλα πρώην στελέχη του Ευρωπαϊκού Κόμματος, όπως οι Γιάννος Κοζάκος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας του ΕΥΡΩΚΟ, Γρηγόρης Χριστοδουλίδης, αναμένεται να διεκδικήσουν θέσεις στην ηγετική πυραμίδα.

Τους 60 αξιωματούχους που αποχώρησαν από το ΕΥΡΩΚΟ, ακολούθησαν, μέχρι την πόρτα του Γιώργου Λιλλήκα, γύρω στα 700 μέλη του κόμματος και πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Κόμμα και προέρχονταν από τους Νέους Ορίζοντας, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.


Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου