Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κλέβουν αντικείμενα αλλά και τα ίδια τα αυτοκίνητα

Έχουν θορυβήσει την Αστυνομία τα πρόσφατα περιστατικά κλοπών αντικειμένων από αυτοκίνητα, καθώς και οι κλοπές των ίδιων των μηχανοκινήτων οχημάτων. Σε ανακοίνωσή της Αστυνομία συμβουλεύει και ταυτόχρονα προειδοποιεί τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πέραν από τα επιπρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία αυτή την περίοδο, με την εντατικοποίηση των περιπολιών και τους τροχονομικούς ελέγχους, οι ιδιοκτήτες/οδηγοί αυτοκινήτων, οι οποίοι και φέρουν ευθύνη για τα οχήματά τους, θα πρέπει να μεριμνούνε και οι ίδιοι για την ασφαλή φύλαξή τους καθώς και των κλειδιών τους, ώστε να αποτρέψουν πρόσβαση σε αυτά και το ενδεχόμενο κλοπής περιουσίας που βρίσκεται εντός των οχημάτων, καθώς και το ενδεχόμενο πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε αυτά.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται να μην αφήνουν ανεπιτήρητο το όχημα τους, όταν η μηχανή του είναι αναμμένη ή να αφήνουν σε αυτό εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια ή άλλα είδη που μπορεί να προκαλέσουν τους κλέφτες. Δεν θα πρέπει οι οδηγοί να αφήνουν το όχημά τους σε λειτουργία ακόμα και αν θα λείψουν, έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνουν τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα.

Συμβουλεύονται οι κάτοχοι των οχημάτων να κλειδώνουν Να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι τους και να προτιμούν να το σταθμεύουν πάντοτε σε σημεία όπου υπάρχει επαρκής οδικός φωτισμός. Καλούνται τέλος να μεριμνούν οι οδηγοί για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του οχήματός τους, καθώς το τελευταίο διάστημα, έχουν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις κλοπών κλειδιών αυτοκινήτων, με σχέδιο την κλοπή του οχήματος αργότερα.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου