Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Χαρίζει ζωή με τον θάνατο του ο 19χρονος μαθητής Γιώργος Αλαμπρίτης


-Την αλτρουιστική πράξη της δωρεάς οργάνων του παιδιού τους αποφάσισε η οικογένεια
-Θα γίνει η διάθεση τεσσάρων ζωτικών οργάνων του άτυχου 19χρονου μαθητή
-Για την μεταμόσχευση κατέφθασαν από τα χαράματα σήμερα, γιατροί από την Ελλάδα


Την αλτρουιστική πράξη της δωρεάς οργάνων του παιδιού τους αποφάσισε η οικογένεια του 19χρονου μαθητή της Αμερικάνικης Ακαδημίας, Γιώργου Αλαμπρίτη, από την Αραδίππου ο οποίος είχε τραυματιστεί κρίσιμα σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 30 Μαίου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η δωρεά οργάνων του 19χρονου Γιώργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε επιπλοκή κατά την λήψη των οργάνων, θα γίνει η διάθεση τεσσάρων ζωτικών οργάνων του 19χρονου μαθητή.

Πρόκειται για την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και το πάγκρεας. Για την μεταμόσχευση των οργάνων κατέφθασαν στο νησί μας από τα χαράματα σήμερα, γιατροί από την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Αλαμπρίτης από την Αραδίππου βρισκόταν συνεπιβάτης στην μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο επίσης 19χρονος μαθητής της Αμερικάνικης Ακαδημίας, Γιώργος Φιλιαστίδης από την Λάρνακα, στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην οδό Μάρκου Δράκου κοντά από το οίκημα της ΠΕΟ.

Ο θάνατος του Φιλιαστίδη ήταν ακαριαίος ενώ ο Αλαμπρίτης, διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα θεραπείας, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή με την βοήθεια των υποστηριχτικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας, για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος είχε διαφανεί ότι οι δύο νεαροί επέβαιναν στην μοτοσικλέτα χωρίς να φέρουν κράνος ασφαλείας ενώ ο οδηγός της δεν ήταν κάτοχος άδειας οδήγησης της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου