Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Νύχτα βίας στη Βραζιλία. ΦΩΤΟΣ - VIDEO

Ειρηνική διαδήλωση κατέληξε σε επεισόδια- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Εκτός ελέγχου βγήκε ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων πολιτών στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους στηρίζοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών για καλύτερους μισθούς.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στο Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά καθώς νύχτωνε ορισμένοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε δημόσια κτήρια ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων.

Παρόμοια διαδήλωση διοργανώθηκε και στο Σάο Πάολο και οδηγήθηκε στη βίαιη συμπλοκή διαδηλωτών με την αστυνομία μετά τη λεηλασία τραπεζών από κουκουλοφόρους.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι φλέγον για τη Βραζιλία που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αρχές στο Ρίο αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, επιμένουν πως ανταποκρίθηκαν σε πολλά από τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι, γνωστοί ως «Black Blocs», δεν είναι σαφές, σημειώνει το δίκτυο. Αλλά η στάση τους είναι πιθανό να οδηγήσει σε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από τις αρχές αλλά και τους υπόλοιπους διαδηλωτές που έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τουλάχιστον είκοσι από τους κουκουλοφόρους αυτούς έσπασαν την πύλη του δημαρχείου ενώ άλλοι έσπασαν και πυρπόλησαν τράπεζες. Στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα λεωφορείο στη λεωφόρο Rio Branco.

Εκτιμάται πως τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τα αιτήματα των δασκάλων, ενώ η αστυνομία μιλά για 10.000 διαδηλωτές.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου