Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Επενδύσεις και ενέργεια στο επίκεντρο της επίσκεψης στο Κουβέιτ

Σημαντική από πολιτικής και οικονομικής άποψης χαρακτηρίζεται η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κουβέιτ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, και Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης καθώς και πολμελής αντιπροσωπεία κυπρίων επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του αναχωρούν από την Κύπρο στις 07:30.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κουβέιτ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον αναπληρωτή Εμίρη, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής του Κουβέιτ.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της Αρχής Επενδύσεων του Κουβέιτ και άλλους οικονομικούς παράγοντες, ενώ θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν τα Εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια των δύο χωρών.

Επενδύσεις και ενεργειακός τομέας στο επίκεντρο
Στις επαφές του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τονίσει ότι η Κύπρος παραμένει εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός.

Θα αναφερθεί επίσης στον ενεργειακό τομέα και θα υπογραμμίσει το γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου.

ΚΕΒΕ: Να εντοπιστούν επενδυτές για μεγάλα έργα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή, δήλωσε στο Τρίτο ότι στόχος της επίσκεψης είναι να εντοπισθούν επενδυτές για μεγάλα έργα στην Κύπρο.

Είπε επίσης ότι στην αποστολή μετέχουν 35 εταιρείες και περίπου 45 επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της οικονομίας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι από τις επαφές που θα γίνουν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνεργασίες με εταιρείες και οργανισμούς του Κουβέητ.

Ο κύριος Τσιακκής ανέφερε ακόμα ότι κατά τις συναντήσεις θα αναπτυχθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις σε όλους τους τομείς.

Επαφές υπουργών με πολιτικούς αξιωματούχους
Σειρά επαφών με πολιτικούς αξιωματούχους του Κουβέιτ θα έχουν και οι τρείς υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίων, και τον Υπουργό Εμπορίου, και ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου, ο οποίος αναπληροί τον Υπουργό Οικονομικών του Κουβέιτ.

Εξάλλου επαφές με οικονομικούς παράγοντες του Κουβέητ θα έχουν και οι κύπριοι επιχειρηματίες που μετέχουν στην αντιπροσωπεία.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου