Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΓΓ ΑΚΕΛ: Σημαντικός ο ρόλος του ΚΟΤ

Πάρα πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο ΓΓ ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού το γεγονός ότι, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το 2012 ήταν η καλύτερη χρονιά στον τουρισμό μετά το 2001 και το ότι «έγινε κοσμοχαλασιά μετά τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και του κ. Αναστασιάδη τον περασμένο Μάρτιο και η κυπριακή οικονομία μπήκε σε μια μεγάλη περιπέτεια», ο ΚΟΤ κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες για τον τουρισμό το 2013 στο 3,5-4% στις αφίξεις.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση με αντιπροσωπεία των συντεχνιών των υπαλλήλων του ΚΟΤ, ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό το τρέχον έτος, υπολογίζεται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2012. Αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα, συνέχισε, οφείλονται στο ότι ο ΚΟΤ λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά. Χαιρέτισε δε το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό ζήτησαν την διεξαγωγή μελέτης που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και των δομών του, ώστε να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη εργαζομένους και ΔΣ για την σκληρή δουλειά που κάνουν στον ΚΟΤ και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΑΚΕΛ στις προσπάθειές του για περεταίρω εκσυγχρονισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι σκοπός των συναντήσεων είναι να ενημερώσει τα κόμματα και τους αρχηγούς τους για το έργο που επιτελεί ο ΚΟΤ γενικά και ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος.

«Ο τομέας του τουρισμού είναι πολύ ευαίσθητος και ο ρόλος του ΚΟΤ πολύ σημαντικός». Ενημέρωσαν, είπε, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τα προαναφερόμενα, σημειώνοντας ότι οι απώλειες για το 2013 σε αφίξεις και έσοδα περιορίστηκαν με πολύ προσπάθεια στο 3-4%. Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, θεωρώντας ότι ο οργανισμός είναι πολύ σημαντικός πήραν την πρωτοβουλία να γίνει σχετική αναδιοργάνωση της δομής και οργάνωσης του ΚΟΤ και του θεσμικού του πλαισίου, γι’ αυτό και ζητάνε την στήριξη των πολιτικών κομμάτων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία. «Για να μπορέσει να επιτύχει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς χρειάζονται ακριβώς, η αναθεώρηση, η αναδιοργάνωση, ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις σημερινές συνθήκες».

Με βάση όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, ο ρόλος και η αποστολή του ΚΟΤ πρέπει να συνεχιστούν σαν δημόσιος οργανισμός γιατί έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου