Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σκάνδαλο Cyta: Στο εδώλιο θα βρεθούν και οι 10 ύποπτοι

- Ποινικές διώξεις κατά όλων των υπόπτων, ανεξαρτήτως προφυλάκισης
- Αδερφοί Σουρουλλά και Βασιλείου θα αντιμετωπίσουν διαφορετικό κατηγορητήριο
- Έκθεση στην Εισαγγελία για την υπόθεση εκφοβισμού μάρτυρα


Κατηγορητήρια θα απαγγελθούν εναντίον και των 10 υπόπτων που συνελήφθησαν μέχρι στιγμής για το σκάνδαλο της Cyta.

Η Γενική Εισαγγελία εκτιμάται πως θα κινήσει την ποινική διαδικασία κατά όλων των υπόπτων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανεξαρτήτως με την έκβαση της προφυλάκισής τους.

Έτσι, εκτός από τα κατηγορητήρια που έχουν καταχωρηθεί εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και των λοχίων της ΚΥΠ Κώστα Μιαμηλιώτη και Λευτέρη Μούσκου, ποινικές διώξεις αναμένεται να υπάρξουν και για τον πρόεδρο του ΔΣ της Cyta Στάθη Κιττή, καθώς και για τα στελέχη του ΑΚΕΛ Χρήστο Αλέκου και Βενιζέλο Ζαννέτο. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τον επιχειρηματία Αντώνη Ιωακείμ, όπως και για τους αδελφούς Σουρουλλά και Ορέστη Βασιλείου, με τους τρεις τελευταίους να αντιμετωπίζουν διαφορετικό κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, για τους Ζαννέτο, Αλέκου και Ιωακείμ, το διάταγμα κράτησης δεν θα ανανεωθεί, ωστόσο θα κληθούν να κατηγορηθούν γραπτώς σε μεταγενέστερο στάδιο. Επίσης, η εφημερίδα «Αλήθεια» κάνει λόγο για έκθεση που θα παραδοθεί σήμερα από την Αστυνομία στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσήλθε αυτοβούλως στο ΤΑΕ Αρχηγείου ο Μίμης Φαντούσης για να καταθέσει οικειοθελώς για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς και έφυγε χωρίς να συλληφθεί ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για οφειλές στον ΦΠΑ, καθώς και για τις συνθήκες εκτέλεσης αστυνομικής επιχείρησης εκφοβισμού του ίδιου μάρτυρα, που κατέθεσε εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ.

- Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου