Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση υποψηφίων για ΔΣ Συνεργατισμού – Λίστα 20 ονομάτων στο μικροσκόπιο Κ.Τ.

- Τα 7 από τα 9 μέλη ανεξάρτητα
- Ο γενικός διευθυντής συν ένας από ανωτέρα στελέχη ΣΚΤ
- Δυστοκία από Συνεργατισμό
- Στα συρτάρια της ΚΤ το €1,5 δισ. μέχρι τον διορισμό ΔΣ

Ζωηρό το ενδιαφέρον για μια θέση στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ο κατάλογος των υποψηφίων αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κεντρική Τράπεζα, για το test ικανότητας και καταλληλόλητας των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy μέχρι στιγμής ενδιαφέρον επέδειξαν γύρω στα 20 άτομα, για τα 9 μέλη του ΔΣ, (7 από τους οποίους θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι) αφού οι δύο από τους 11 -μεταξύ αυτών και ο γενικός διευθυντής- θα επιλεγούν ανάμεσα από τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της ΣΚΤ.

«Η επιλογή θα αφορά πολύ γερά ονόματα της ΣΚΤ», ανέφερε η αρμόδια πηγή στο newsit.com.cy.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του test ικανότητας και καταλληλότητας των υποψηφίων, η λίστα με τα ονόματα που πέρασαν τις εξετάσεις θα κατατεθεί από τον ίδιο τον ΥΠΟΙΚ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ώστε να διοριστεί το νέο ΔΣ της ΣΚΤ με τη σύμφωνο γνώμη ΥΠΟΙΚ, ΚΤ, και Βουλής.

Ωστόσο ανασταλτικός παράγοντας για την υποβολή ενδιαφέροντος από στελέχη της ΣΚΤ αποτελεί η πρόνοια ότι τα ανεξάρτητα μέλη δεν θα πρέπει να έχουν οποιαδήποτε οικονομική διασύνδεση, όπως δάνειο, με οποιοδήποτε ΣΠΙ ούτε αυτοί ούτε τα συνδεδεμένα τους πρόσωπα.

Σε αναμονή για το €1,5 δισ.

Στο μεταξύ το €1,5 δισ. το οποίο έχει μεταφερθεί από τον ΕΜΣ, στις 27 Σεπτεμβρίου στην ΚΤ, θα αποδεσμευτεί για σκοπούς ανακεφαλαιοποίησης των ΣΠΙ, μετά την τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ του σχέδιου αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού και αφού διοριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΤ, το οποίο θα διαχειριστεί το ποσό.
Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου