Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

O Ερμής και η… Μονακό

Οι ομάδες που ανέρχονται από τη 2η στη 1η κατηγορία έχουν συνήθως σαν στόχο τη παραμονή.

Υπάρχουν ειδικές φυσικά περιπτώσεις με συλλόγους τεράστιας ιστορίας, οι οποίοι προσβλέπουν ψηλά ή και πολύ ψηλά. Όπως και νάχει. Είναι πολλές οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην ελίτ κατηγορία της χώρας τους και κάνουν εκπληκτική πορεία.

 Από όλους τους ¨νεοφώτιστους¨, ο Ερμής και η Μονακό είναι οι μόνες ομάδες που μετά το Σαββατοκυρίακο είναι έστω και με συγκατοίκηση στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Και αν για τη Μονακό των αμέτρητων εκατομμυρίων και των δαπανηρών μετεγγραφών η πρωτιά είναι λογική κατάληξη, τι να πει κάποιος για τον Ερμή; 

Η ομάδα της Αραδίππου εκπλήσσει. Αν κάνουμε ένα γύρο σε μεγάλα και μη πρωταθλήματα της Ευρώπης θα συναντήσουμε επίσης στη Γαλλία την ιστορική Ναντ στη 5η θέση και στην Ισπανία την Βιγιαρεάλ στη 4η.

Καλή πορεία κάνουν η Βερόνα (5η στο Καμπιονάτο) και η Χέρτα (6η στη Γερμανία). Σε ότι αφορά σε πορείες ομάδων μικρού βεληνεκούς στη χώρα τους, έχουμε και λέμε. Τρίτη θέση για Γκρόντικ και Ρίζεσπορ σε Αυστρία και Τουρκία αντίστοιχα. Τρίτη και η Χαποέλ Ρα Ανανά στο Ισραήλ. Τέταρτη θέση για τη Βίμποργκ στη Δανία και την Μποτοσάνι στη Ρουμανία. Αλλά είπαμε πρωτιά απολαμβάνουν μόνο η Μονακό και ο Ερμής.

 - SOURCE : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου