Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο μύθος του καθημερινού sex...

Μύθος φαίνεται να είναι ότι το σεξ αποτελεί καθημερινή δραστηριότητα για την πλειοψηφία των ζευγαριών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, φαίνεται πως τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ μόλις μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης, που κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών δήλωσε πως ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά, ενώ από τις γυναίκες που δήλωναν μη ικανοποιημένες , τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών δεν ήταν ικανοποιημένο με τη συχνότητα των επαφών, δείχνει ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των ανθρώπων και σε αυτό που, τελικά, καταφέρνουν να βιώνουν στη σχέση τους.

Τέλος, το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια εκφράστηκε σε κοινό επίπεδο και από τα δύο φύλα, φανερώνει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά οφείλεται στο ότι διαφορετικές ασχολίες καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.

Πηγή: http://www.queen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου