Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οργή της ΠΟΕΔ για την πρόσκληση Κενεβέζου προς συμβασιούχους

Ως υποσκάπτουσα το κύρος της ΠΟΕΔ ενέργεια που επιχειρεί να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις μέσα στην Οργάνωση, θεωρεί η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων την πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου, να καλέσει σε διάλογο την Κλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων της ΠΟΕΔ.

"Η ΠΟΕΔ", όπως αναφέρεται σε σημερινή επιστολή της Οργάνωσης προς τον Υπουργό, "λειτουργεί με βάση το νόμο και το Καταστατικό της και εκπροσωπείται μόνον με τα αρμόδια για το σκοπό αυτό όργανά της".

"Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του τρόπου λειτουργίας της", συνεχίζει η ΠΟΕΔ, "αποτελεί εχθρική ενέργεια και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί σε κάθε άλλη περίπτωση στο μέλλον από την ηγεσία της Οργάνωσης".

"Έχουμε πληροφορηθεί από την Κλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων ΠΟΕΔ για την πρόσκληση που τους απευθύνατε για να προσέλθουν σε άτυπο διάλογο μαζί σας για το θέμα του νέου συστήματος πρόσληψης εκπαιδευτικών", γράφει η ΠΟΕΔ.

"Σχετικά", συνεχίζει, απευθυνόμενη στον Υπουργό Παιδείας, "σας πληροφορούμε ότι η Κλαδική Συμβασιούχων Δασκάλων αποτελεί Επιτροπή που συστάθηκε στη βάση των σχετικών προνοιών του Καταστατικού της ΠΟΕΔ και για σκοπούς προβολής των επαγγελματικών συμφερόντων της ομάδας συμβασιούχων δασκάλων μέσα στην Οργάνωση, καθώς και για υποβολή εισηγήσεων για τα θέματα που αφορούν την ομάδα".

"Επιτροπές της μορφής αυτής", προσθέτει η ΠΟΕΔ, "δεν μπορούν να ενεργούν ανεξάρτητα από τις αποφάσεις και ή τις οδηγίες του ΔΣ της Οργάνωσης και δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τα μέλη τους παρά μόνον απέναντι στα διάφορα σώματα της Οργάνωσης".

Γα τους λόγους αυτούς, πιστεύουμε", δηλώνει η ΠΟΕΔ, "πως η συνάντηση που τους προτείνετε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω αναρμοδιότητας της Επιτροπής τους".

"Το επίσημο όργανο που εκπροσωπεί την ΠΟΕΔ είναι η Εκτελεστική της Γραμματεία, την οποία η Κλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων δηλώνει πως εμπιστεύεται και συμφωνεί απόλυτα με τους σχετικούς χειρισμούς της,", συνεχίζει η επιστολή.

"Αν η Γραμματεία της Οργάνωσης κρίνει αναγκαία την παρουσία της Επιτροπής Συμβασιούχων σε οποιαδήποτε συνάντηση, εναπόκειται στην ίδια να ζητήσει από αυτήν να παραστεί με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους της", προσθέτει η ΠΟΕΔ. 

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου