Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Στάση εργασίας στις Βρετανικές Βάσεις

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα το πρωί 700 ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο.

Μετά την απεργιακή τους κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους στα μέτρα περικοπών σε μισθούς και ωφελήματα που επιχειρούν οι Βρετανοί σε βάρος τους, διαμαρτυρόμενοι και στην κυπριακή Βουλή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εκ μέρους των συντεχνιών για θέματα Βρετανικών Βάσεων κ. Χρίστο Τζιαπούρα, θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων στις Βάσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων. Το αίτημα που θα διαβιβαστεί θα είναι η άρση της εξαίρεσης των Βρετανών από την καταβολή συνεισφοράς στα κρατικά ταμεία, που ίσχυε κατόπιν συμφωνίας ως τώρα και η ισχύ της ίδιας υποχρέωσης με τους κύπριους εργοδότες.

«Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν με το μέτρο των περικοπών οι κύπριοι εργαζόμενοι εις διπλούν, μία φορά για την κρίση στην Βρετανία και τώρα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο», υποστήριξε ο κ. Τζιαπούρας.

Ο συντεχνιακός χαρακτηρίζει ως φθηνές προφάσεις τα επιχειρήματα των Βρετανών, πως τυχόν ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στις Βάσεις θα αυξήσει το μισθολόγιό τους κατά 10%, και πως εκείνοι αδυνατούν υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες να ανταποκριθούν. Ο κ. Τζιαπούρας υπέδειξε πως την ίδια ώρα εξαγγελίας των περικοπών, οι βρετανοί απασχολούμενοι στις Βάσεις λάμβαναν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου