Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η κρίση έκοψε πολλά, αλλά όχι και το κουμάρι

Οργιάζει ο παράνομος ηλεκτρονικός τζόγος και η κυβεία εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τις Αρχές να απορούν πώς κάποιοι, πιθανόν στερώντας τα από τις οικογένειές τους, πετούν τα χρήματά τους. 

Όπως αποδεικνύεται, αποφέρουν τα μέτρα της Αστυνομίας για πάταξη της παρανομίας και οι επιδρομές έχουν αναδείξει ξανά τη σοβαρότητα του προβλήματος με αυτούς που, είτε έχουν είτε δεν έχουν, καταλήγουν στα παράνομα στοιχήματα. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, από την 1η Ιουνίου 2013 που τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία που απαγορεύει τα διαδικτυακά καζίνο μέχρι τον Σεπτέμβρη, έχουν διερευνηθεί περίπου 150 υποθέσεις τζόγου και κυβείας και συνελήφθησαν 650 πρόσωπα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες. 

Συγκεκριμένα, για παραβίαση του νόμου περί ηλεκτρονικού τζόγου και παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, διενεργήθηκαν 84 έλεγχοι σε υποστατικά κατά τους οποίους κατασχέθηκαν 45 χιλιάδες ευρώ, 7.400 ευρώ σε επιταγές, 845 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ 178 πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς είτε ως ιδιοκτήτες υποστατικών, υπεύθυνοι ή θαμώνες. 

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου