Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σε μπελάδες ο Μάριος Λευκαρίτης για τη ψήφο υπέρ Κατάρ

Σε μπελάδες φαίνεται να μπαίνει ο Μάριος Λευκαρίτης. Ο εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ πούλησε γη αξίας 32 εκατομμυρίων σε Καταριανούς και γίνεται έρευνα κατά πόσο επηρεάστηκε η ψήφος του υπέρ του Κατάρ.

Διαβάστε αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας «GoalNews»:

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο Μάριος Λευκαρίτης! Όπως αναφέρουν χθεσινά δημοσιεύματα της Sunday Mail και της Sunday Times, ο εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ, θα αποτελέσει μέρος έρευνας της διεθνούς ομοσπονδίας, για να διευκρινιστεί κατά πόσον συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητές του συνδέονται με την ψήφο που έδωσε υπέρ του Κατάρ, για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022.

Σύμφωνα με τις δύο βρετανικές εφημερίδες, «το 2011 πουλήθηκε σε Καταριανούς γη που ανήκει στην οικογένεια του κ. Λευκαρίτη, έναντι του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θέμα θα ερευνήσει αυτή τη βδομάδα ο Αμερικανός δικηγόρος Μάικλ Γκαρσία (υπεύθυνος της επιτροπής Ηθικής της ΦΙΦΑ), στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας, που αφορά στα κίνητρα των 14 μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ που ψήφισαν υπέρ του Κατάρ».

Ο κ. Λευκαρίτης κλήθηκε από τις δύο εφημερίδες να σχολιάσει την έρευνα γύρω από το όνομά του, αλλά αρνήθηκε, ενώ το ίδιο έπραξε όταν του ζητήθηκε να κάνει παρέμβαση στο χθεσινό τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΦΙΦΑ έχει έντονη υποψία ότι κάτι δεν πήγε καλά στην ψηφοφορία για την ανάληψη του Μουντιάλ 2022.

Ήδη, τρία μέλη της ΦΙΦΑ έχουν αποχωρήσει αφήνοντας πολλές σκιές πάνω από το όνομά τους, ενώ άλλοι δύο κατηγορήθηκαν ότι δωροδοκήθηκαν με 1,5 εκατ. στερλίνες αλλά δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ υπόθεση εναντίον τους.

Source : http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου