Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

WTA - Ποια κούραση; Υπερ-κούπωση!

Για τρίτο συνεχόμενο Mandatory τουρνουά, μετά το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη, η Σερίνα Γουίλιαμς στέφθεται πρωταθλήτρια στη δεύτερη τη τάξη σημαντικότερη διοργάνωση της WTA, επικρατώντας της Γέλενα Γιάνκοβιτς με 2-0 σετ στον τελικό του China Open που ήταν και το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το WTA Championships.

Μπορεί να παρουσιάστηκε λίγο κουρασμένη, σωματικά και πνευματικά, στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στο Πεκίνο, ωστόσο η Σερίνα Γουίλιαμς με ένα εντυπωσιακό finish στην εβδομάδα, πανηγύρισε τον 10ο τίτλο της στην εκπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί στο tour.

Λίγες ημέρες μετά τα 32α της γενέθλια, η θρυλική Αμερικανίδα, κατέκτησε τον 4ο και τελευταίο Mandatory τίτλο της χρονιάς, έχοντας θριαμβεύσει και στους δύο προηγούμενους, στο Sony Open και στο Mutua Madrilena.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην φορμαρισμένη και προερχόμενη από μεγάλες νίκες μέσα στην εβδομάδα, Γέλενα Γιάνκοβιτς και με ένα εμφατικό 6-2, 6-2 επί της Σέρβας, κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στο Πεκίνο, εννιά χρόνια μετά τον πρώτο (2004)!

Προερχόμενη απ'τον 17ο θρίαμβό της σε Grand Slam τουρνουά, στο US Open, η Γουίλιαμς απέδειξε ότι όταν θέλει κάτι πολύ, τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει και συνέχισε την επιβλητική της κυριαρχία στο tour, συμπληρώνοντας τίτλους και στις τρεις μεγάλες Ήπείρους.

Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland Garros, Bastad, Toronto, US Open και πλέον και το Beijing ανήκει στη φετινή τροπαιοθήκη της καλύτερης τενίστριας στον κόσμο και μιας απ'τις σπουδαιότερες που έχει γνωρίσει το άθλημα.

Μόνο στο ξεκίνημα του 2ου σετ, η Γιάνκοβιτς έδειξε ότι μπορεί να κάνει κάτι, πετυχαίνοντας και το πρώτο της break στο ματς με το οποίο προηγήθηκε 2-1 games. Αμέσως μετά, η 28χρονη Σέρβα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, για άγνωστο λόγο και μόλις επέστρεψε στο court, η πραγματικότητα ήταν σκληρή, με την Γουίλιαμς να παίρνει πέντε games στη σειρά και να φτάνει στο τελικό 6-2, 6-2 μετά από 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα, όσο διήρκησε και ο τελικός των ανδρών που προηγήθηκε.

Πλέον η Γουίλιαμς θα ξεκουραστεί και θα επιστρέψει στη δράση στο WTA Championships της Κωνσταντινούπολης (22/10), θέλοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Πόλη και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Eκτός απ'τον τίτλο και την αναγνώριση, η Γουίλιαμς θα φύγει απ'το Πεκίνο πλουσιότερη κατά 860,000 δολάρια αγγίζοντας τα 10εκ. τη φετινή σεζόν (θα τα ξεπεράσει σίγουρα στην Κωνσταντινούπολη) και τα 51,6 στην καριέρα της.

Από την άλλη, η Γιάνκοβιτς δεν θα φύγει παραπονεμένη αφού πέρα απ'τις 430,000 δολάρια που αντιστοιχούν στη φιναλίστ, θα πάρει και 700 πολύτιμους βαθμούς που θα την βοηθήσουν πολύ στην προσπάθεια που κάνει ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο ραντεβού των κορυφαίων 8 της χρονιάς.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου