Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα Χάρι

Στόχος φανατικών ισλαμιστών φαίνεται πως ήταν ο πρίγκιπας Χάρι όσο καιρό υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, με έναν ηγέτη της οργάνωσης να αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας του.

Οι αποκαλύψεις έρχονται από τον υπαρχηγό των Ταλιμπάν, Κάρι Νασρούλα. «Όπως τον έβλεπαν οι μουτζαχεντίν, επρόκειτο για έναν κανονικό στρατιώτη, που πολεμούσε για χάρη της Αμερικής. Έτσι τον αντιμετωπίζαμε. Μπορεί να είναι πρίγκιπας της Βρετανίας, αλλά για εμάς ήταν απλώς ένας κοινός στρατιώτης. Υπήρχαν πολλά σχέδια να τον απαγάγουμε αλλά, ας ευγνωμονεί την καλή του τύχη, ξέφυγε» δηλώνει ο Νασρούλ.

Στη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο Αφγανιστάν οι επικεφαλής του στρατοπέδου απομάκρυναν εγκαίρως τον πρίγκιπα, ενώ, πέρυσι, λίγες μόλις ημέρες μετά την άφιξή του στο στρατόπεδο Μπαστιάν, καμικάζι επιτέθηκαν με στόχο την εξόντωσή του.

Ο Χάρι σώθηκε παρά τρίχα όταν και πάλι εγκαίρως οι διοικητές του στρατοπέδου τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι πολεμιστές του Αφγανιστάν έριχναν ρουκέτες και χειροβομβίδες. Στη μάχη δύο Αμερικανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Source : http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου