Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δεν πείθουν τους πολίτες για τη διαχείριση του ΦΑ

Το αίσθημα της μεγάλης αβεβαιότητας στην ευρύτερη κυπριακή κοινωνία προς τους θεσμούς του κράτους φανερώνει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εκπομπής του Sigma, Πρωτοσέλιδο από την εταιρεία Prime Consulting. H δημοσκόπηση αφορά θέματα που άπτονται της διαχείρισης του φυσικού αερίου τα οποία φαίνεται να προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των πολιτών.


Συγκεκριμένα πέραν του 50% των ερωτηθέντων, απάντησαν ότι δεν αναμένουν ορθή διαχείριση και αξιοποίηση του φυσικού αερίου ενώ 33,7% απάντησαν ότι μάλλον θα γίνει ορθή διαχείριση. Μόλις 8,9% πιστεύει ότι σίγουρα θα γίνει ορθή διαχείριση.



Σε ότι αφορά τα έσοδα που θα προκύψουν από το φυσικό αέριο, ποσοστό 65,8% πιστεύει ότι θα επωφεληθούν λίγοι, ενώ 28,7% πιστεύει ότι θα φτάσουν στους πολίτες.



Πάντως οι προσδοκίες των πολιτών για τα οφέλη από το φυσικό αέριο παραμένουν ψηλές αφού 91% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ορθή διαχείριση του φυσικού αερίου θα βοηθήσει στην έγκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας.



Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία Prime Consulting με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε Παγκύπρια κάλυψη μεταξύ αντρών και γυναικών 18+ με τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 808 άτομα και οι συνεντεύξεις διεξήχθησαν μεταξύ 2/10-4/10 του 2013.





- SOURCE: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου